Evacuen un ferri que anava de Palma a València en declarar-s'hi un incendi

El foc s'hauria declarat a un dels garatges poc després que el vaixell hagués salpat del port de Palma

RedaccióActualitzat

Un ferri de la companyia Acciona Trasmediterránea que feia la ruta entre Palma i València ha hagut de demanar l'assistència de Salvament Marítim perquè s'ha declarat un incendi al garatge de la coberta número 4, segons indiquen fonts de Trasmediterránea. Com a conseqüència del foc s'han evacuat 156 persones, una de les quals era un nadó, que hi anaven a bord. Els passatgers han hagut d'abandonar el vaixell amb els bots salvavides. De moment no se'n saben les causes.

Segons informacions del Ministeri de Foment, el ferri "Sorrento" ha sol·licitat l'assistència poc després d'haver salpat des del port de Palma al migdia, ja que s'hi ha declarat un incendi a 15 milles de l'illa sa Dragonera i a 17 milles de Mallorca. En un primer moment, el capità del vaixell no hauria demanat l'evacuació del ferri, però veient la intensitat de l'incendi ha ordenat evacuar tots els passatgers i la tripulació amb els bots salvavides des d'estribord.

L'incendi s'ha declarat al costat de babord i no ha pogut ser controlat amb els mitjans que es disposen a bord. Tres dels tripulants no haurien pogut arribar a la zona d'evacuació i han estat evacuats en helicòpter i traslladats a l'hospital Son Espases de Palma. Dues d'aquestes persones han quedat ferides lleus, i l'altra, greu. Les dues persones lleus són un italià de 25 anys translladat a l'hospital per inhalació de fum i un filipí que ha patit una crisis d'ansietat. Els dos han sigut ja donats d'alta. A més d'espanyols, al ferri també hi viatjaven passatgers d'Alemanya, Romania, Xina, Colòmbia, Equador, Senegal, Argentina, Albània, Austràlia, Bulgària i Algèria.

Tal com ha publicat l'Autoritat Portuària de Balears al seu compte oficial de Twitter, el "Sorrento", el nom del ferri incendiat, es podria enfonsar a la posició on es troba actualment, a 35 milles de la costa de Mallorca. Tal com han informat fonts de Salvament Marítim, en l'operació hi participen dos ferris de la naviliera Balearia, el "Visemar I" i el "Puglia". Està previst que el vaixell "Puglia" amb els passatgers evacuats a bord arribi cap a les 20h al Port de Palma. Des del Servei d'Emergències del 112 s'ha activat el servei de psicòlegs pels passatgers. Així mateix, la Creu Roja ha activat el dispositiu d'atenció socio sanitària per a les necessitats bàsiques.

 

 

El "Sorrento" transportava, en el moment de l'incendi, passatgers i mercaderies. Ara bé, des d'Acciona s'ha assegurat que no en transportava cap de perillosaEl ferri "Sorrento" forma part de la flota de Trasmediterránea, amb 186,35 m d'eslora, 25 metres de mànega i 9,15 de calat. Té una capacitat per a 954 passatgers i 150 vehicles.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut