Evacuació de passatgers d'Estats Units (Athit Perawongmetha/Reuters)
Evacuació de passatgers d'Estats Units (Athit Perawongmetha/Reuters)

Evacuen els passatgers dels Estats Units del creuer confinat pel coronavirus a Yokohama

Altres països, com el Canadà, Israel o Corea del Sud, estan també ultimant els seus plans d'evacuació

RedaccióActualitzat

Ha començat l'evacuació dels passatgers nord-americans del creuer Diamond Princess, al port japonès de Yokohama i en quarantena fa dues setmanes pel coronavirus. A la Xina, les autoritats confinen 24 milions de persones més a la província de Hubei pel COVID 19. Hauran d'esperar a casa fins a nou avís. Els morts ja s'acosten als 1.800.

Mentrestant, al creuer Diamond Princess, els Estats Units han desembarcat els seus 400 compatriotes en autobusos. Hi ha 355 persones infectades i hospitalitzades, i 70 nous positius aquest cap de setmana.
 

Evacuació de passatgers d'Estats Units
Evacuació de passatgers dels Estats Units (Athit Perawongmetha/Reuters)

 

Volaran cap a bases militars nord-americanes, on hauran de tornar a passar una quarantena.

Només poden sortir del país, però, les persones sanes que no estiguin infectades. Les que estan malaltes hauran de quedar ingressades en hospitals japonesos, i així ho han fet els 40 ciutadans nord-americans que estan afectats per aquest brot epidèmic.

Altres països, com el Canadà, Israel o Corea del Sud, estan també ultimant els seus plans d'evacuació.

El Diamond Princess va entrar en quarantena el 5 de febrer amb els seus 3.711 passatgers i membres de la tripulació després que una persona va donar positiu en el test de coronavirus i va ser desembarcada a Hong Kong.

 

Evacuació de passatgers d'Estats Units
Evacuació de passatgers d'Estats Units (Athit Perawongmetha/Reuters)

 

Cinc espanyols aïllats en un creuer a Cambodja

D'altra banda, cinc espanyols que viatjaven en un creuer estan aïllats a Cambodja per la por que s'estengui el coronavirus. Quatre d'ells estan confinats en un hotel de Phnom Penh i el cinquè, una dona, continua al vaixell, on s'ha diagnosticat un cas de la malaltia. Es tracta d'una dona dels Estats Units de 83 anys.


Una malaltia que pot rebaixar el creixement de l'economia 

Amb tot això, el Fons Monetari Internacional ha indicat que el creixement de l'economia mundial, estimat en el 3,3% per al 2020, es podria rebaixar en dues dècimes pel brot de coronavirus, tot i que encara és aviat per conèixer l'impacte que tindrà. Ho ha explicat la directora general de l'FMI durant una intervenció al Fòrum Global de Dones, que se celebra a Dubai.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut