Evacuen un nadó malalt i la seva família de l'Open Arms cap a Malta
La família rescatada per l'Open Arms que aquest dimarts s'ha evacuat cap a Malta

Evacuació d'un nadó malalt i la seva família de l'Open Arms cap a Lampedusa

Aquest dimarts ha arribat l'Astral amb aliments i materials per assistir el vaixell, que continua buscant port segur amb 147 persones a bord

Actualitzat

Un nadó malalt, el seu germà bessó i els seus pares han estat evacuats de l'Open Arms en direcció a Lampedusa. Una de les criatures ha començat un procés febril i té dificultats respiratòries.

Després que l'ONG catalana ha rebut l'autorització del govern maltès, se'ls ha transportat a port segur.

 

 

Inicialment havia de ser Malta qui acollís el nadó i la seva família, però el mal temps ha impedit que s'enlairés un helicòpter per recollir-los. Així doncs, finalment s'ha mobilitzat una llanxa italiana que els transporta a Lampedusa.

Mentrestant, però, segueix el periple de l'Open Arms per trobar un port segur on desembarcar la resta de 147 persones rescatades a alta mar.


Arriba l'assistència de l'Astral

D'altra banda, el vaixell de l'ONG catalana ja ha rebut els aliments i materials de l'Astral, que divendres va sortir de Badalona i aquest dimarts ha arribat on hi ha l'Open Arms.

L'Astral ha arribat carregat de fruita, verdures, carn i arròs, a més de recanvis per al motor de l'embarcació. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Y #Astral llegó al #Openarms escoltado por delfines. #puertoseguroya #life #antespresosquecomplices

A post shared by Open Arms (@proactivaopenarms) on

 

Justament aquest dimarts, les Nacions Unides han emplaçat els governs europeus a posar-se d'acord perquè els més de 500 nàufrags puguin trepitjar terra.


103 menors a l'Ocean Viking

A l'altre vaixell que hi ha al Mediterrani central, l'Ocean Viking, hi ha 103 menors. Es tracta de pràcticament un terç de les persones rescatades en el vaixell de les ONG Metges Sense Fronteres i SOS Méditerranée.

L'Ocean Viking va rescatar dilluns 105 persones, en el quart rescat que feia en quatre dies. En total, 356 migrants són a bord

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut