Gent esperant a la terminal durant l'evacuació de part de l'aeroport de Frankfurt (Reuters)
Gent esperant a la terminal durant l'evacuació de part de l'aeroport de Frankfurt (Reuters)
Frankfurt

Evacuat unes hores l'aeroport de Frankfurt per un error del control de seguretat

L'equipatge d'una família ha donat positiu en el test d'explosius, però un agent els ha deixat passar igualment

Actualitzat

Les autoritats han obligat a desallotjar un parell d'hores aquest dimarts part de la terminal 1 de l'aeroport de Frankfurt arran d'un error en el control de seguretat.

L'equipatge d'una família francesa, de quatre membres, ha donat positiu en el test d'explosius, però l'agent els ha deixat passar igualment, segons ha explicat la policia de Frankfurt:

 

Els agents han localitzat la família a la terminal i, després de tornar a passar el control, han pogut continuar el viatge.

Segons ha informat la policia, l'alarma del detector d'explosius ha saltat per una crema que la família portava a l'equipatge. En aquestes circumstàncies, cal fer una revisió de seguretat, que una ajudant de seguretat de vols no ha demanat.

Retards i cancel·lacions


La incidència ha causat retards i cancel·lacions, que han afectat 60 vols i 13.000 passatgers. Les autoritats demanen a les persones que hagin de volar que comprovin a les pàgines de les companyies àeries els possibles canvis i que s'assegurin d'arribar amb antelació a l'aeroport.

La incidència coincideix en una època de molt moviment en el principal aeroport d'Alemanya. En aquesta jornada té previstes 1.500 operacions.

Durant l'estona que ha durat el desallotjament, s'han aturat les operacions d'embarcament i s'han evacuat les zones de seguretat "en els nivells 2 i 3".

 

A causa d'aquesta evacuació, l'aerolínia Lufthansa ha aturat gran part dels embarcaments. Els passatgers no podien embarcar ni desembarcar en les àrees A i Z i els avions que han arribat han esperat amb els passatgers a bord.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut