Oficina de Lanbide a Euskadi
Oficina de Lanbide a Euskadi
Vitoria

Euskadi endureix els criteris per pagar el PIRMI

A partir de l'any que ve, l'accés a l'anomenada renda mínima d'inserció, el PIRMI, s'endurirà a Euskadi, en especial per als que acabin d'arribar al País Basc.

Actualitzat
A Euskadi, les persones que demanin beneficiar-se de la renda mínima d'inserció, el PIRMI, hauran de demostrar almenys 3 anys d'empadronament en un municipi basc davant de l'any que se'ls demanava fins ara. Si no, hauran d'acreditar 5 anys de cotització a la Seguretat Social. A Catalunya, aquest requisit es limita a 2 anys de residència.

Les prestacions de 374 euros poden complementar-se fins als 650 euros al mes, però seran revisades cada 6 mesos.

El servei del govern basc per a temes relacionats amb l'ocupació, Lanbide, controlarà que ningú no rebutgi una oferta laboral i revisaran tots els ajuts cas per cas. Es reclama que el control es faci en coordinació amb els serveis socials per garantir agilitat, proximitat i que no es regeixi només per les perspectives laborals dels afectats.

Euskadi té una població del 2,4% en risc d'exclusió. Els sindicats ja han denunciat que la reforma legislativa que prepara el govern amb el PP posarà en perill l'estat del benestar.
Anar al contingut