Operació conjunta de l'Europol i SoundCloud per eliminar continguts que animaven a cometre atemptats
Operació conjunta de l'Europol i SoundCloud per eliminar continguts que animaven a cometre atemptats

Europol elimina de SoundCloud àudios que animaven a cometre atemptats islamistes

Entre els 1.124 arxius eliminats hi ha càntics editats per Estat Islàmic amb lletres encoratjant a atemptar contra objectius a Occident

Un operatiu conjunt de policies de diversos països europeus coordinat per l'Europol ha permès retirar 1.124 continguts il·lícits de la plataforma de distribució d'àudios digital SoundCloud.

El Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) ha coordinat la intervenció de la policia espanyola, la Guàrdia Civil, l'Ertzaintza i els Mossos d'Esquadra, que han treballat conjuntament amb agències policials d'Alemanya, Dinamarca, Hongria, Portugal i el Regne Unit.

L'operació policial es va dur a terme entre el 5 i el 13 de maig amb la voluntat de retirar continguts extremistes i que feien apologia de la violència d'aquesta plataforma.

Entre el material tret de circulació hi ha els "nasheed", uns càntics musulmans a cappella o acompanyats de percussió que de vegades Estat Islàmic edita per incloure lletres que encoratgen a cometre atacs terroristes.

L'operació s'ha fet amb la col·laboració de SoundCloud i ha permès identificar continguts relacionats amb extremismes que contenien missatges que incitaven a l'acció violenta o que enaltien accions o grups violents.

Aquests dispositius policials internacionals, denominats Referral Action Days, són exercicis de col·laboració que pretenen, a més de retirar continguts il·lícits d'internet, reforçar la cooperació entre l'Europol, les agències policials europees i els proveïdors d'allotjament de continguts digitals.

ARXIVAT A:
TerrorismePolicialEstat Islàmic
Anar al contingut