Barroso i Merkel conversen privadament en una trobada fa uns dies a Berlín. (Foto: Reuters)
Barroso i Merkel conversen privadament en una trobada fa uns dies a Berlín. (Foto: Reuters)
Barcelona

Europa veu el rescat com un baló d'oxigen per a Espanya i adverteix que en supervisarà l'aplicació

La Comissió Europea ha reaccionat amb satisfacció a la petició espanyola d'ajuda per recapitalitzar els seus bancs. Creu que Espanya recuperarà així la confiança dels mercats i s'encaminarà cap al creixament i la creació d'ocupació. Ja ha deixat clar, però, que estarà vigilant.

RedaccióActualitzat
Europa ha donat llum verda aquest dissabte a un inèdit rescat de la banca espanyola i confia que aquest pas, junt amb les mesures d'ajustament i reformes estructurals empreses per l'executiu Rajoy, serveixi perquè Espanya recuperi la confiança dels inversors i del mercat.

Creu, a més, que aquest és el camí adequat per tornar a un creixement sostenible i la creació d'ocupació.

La Comissió Europea, a través dels seus president, Durao Barroso, i vicepresident econòmic, Oli Rehn, s'ha mostrat així satisfeta per la petició d'ajuda feta pel govern espanyol i la resposta positiva de l'Eurogrup.

Al mateix temps, però, han llançat un toc d'advertència a Espanya. Diuen que estan a punt per "procedir ràpidament" amb la necessària avaluació sobre el terreny, deixant clar que hi haurà "homes de negre" i que estaran amatents al compliment de les condicions que s'imposin als bancs a canvi de rebre els diners.

Europa obre le portes a Bankia i la resta d'entitats nacionalitzades

L'ajuda europea per a la banca espanyola de fins a 100.000 milions d'euros aplana el camí perquè Bankia i la resta d'entitats nacionalitzades, el Banc de València, CatalunyaCaixa i NovaGalicia, puguin completar el seu sanejament. La principal beneficiada serà Bankia, ja que l'entitat va sol·licitar una injecció de diners públics de 19.000 milions per millorar la seva solvència i cobrir millor la seva cartera creditícia, però fins aquest dissabte es desconeixia d'on sortiria aquesta quantitat.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut