Gent passejant per un carrer de París el 18 de setembre (Reuters/Gonzalo Fuentes)
Gent passejant per un carrer de París el 18 de setembre (Reuters/Gonzalo Fuentes)

Europa reclama accions immediates pels rebrots sobretot a 7 països, entre els quals hi ha Espanya

La Comissió Europea recomana no reduir les quarantenes preventives i mantenir-les de 14 dies

RedaccióActualitzat

Toc d'alerta de la Comissió Europea sobre el control del coronavirus. Està molt preocupada per l'evolució de la pandèmia, sobretot en alguns països en una situació pitjor que al març. I alerta que la resposta donada fins ara no ha estat efectiva o no s'ha aplicat bé.

La comissària de salut, Stella Kyriakides, ha advertit que la situació actual suposa un risc creixent i que només amb mascareta i distància no n'hi ha prou.

Per això, es demana que tots els estats apliquin mesures més contundents i que estiguin preparats per desplegar mesures de control de forma immediata si el moment ho requereix.

La comissària de Salut, Stella Kyriakides (Efe/Epa/Francois Lenoir)
La comissària de Salut, Stella Kyriakides (Efe/Epa/Francois Lenoir)

La comissària també ha posat l'accent en la necessitat de protegir el sistema hospitalari de diversos estats, entre els quals Espanya, per evitar situacions com la de la primavera passada.

"Senyores i senyors: som en un moment decisiu. Avui som aquí per convocar tothom a actuar també amb decisió. Pot ser la nostra última oportunitat per impedir que es repeteixi la situació de la primavera passada. No podem abaixar la guàrdia. Aquesta crisi no ha quedat enrere. A més, la tardor i l'hivern són l'època de l'any per a més malalties respiratòries, inclosa la grip estacional. Exhorto els estats membres a contactar amb els joves, perquè entenguin la situació en què ens trobem tots. Hem de fer tot el possible per combatre la desinformació i les falses notícies, cosa que crea encara més confusió als ciutadans."

 

El Centre Europeu de Control de Malalties classifica Espanya en un grup de 7 països que genera gran preocupació. Andrea Ammon n'és la directora:

"En principi, estan fent seguiment d'aquests brots encara localitzats implantant les mesures. Molta de la transmissió que hi ha ara és a causa de reunions privades."

Ammon ha afirmat que fins que no hi hagi una vacuna segura i efectiva disponible, la identificació ràpida, els tests i les quarantenes són les mesures més efectives per reduir la transmissió.

En aquest sentit, la Comissió Europea recomana  mantenir les quarantenes d'un contacte amb un positiu en els 14 dies en lloc dels 10 dies a què, per exemple, han quedat reduïdes aquí.

Andrea Ammon ha destacat que la transmissió més important passa en les trobades privades com festes, sopars o casaments.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comissió Europea
Anar al contingut