La informació la publica "Der Spiegel"
La informació, la publica "Der Spiegel"
Berlín

Europa estudia ampliar el fons de rescat dels actuals 500.000 milions d'euros als 2 bilions

Això li permetria rescatar grans estats, com l'espanyol i l'italià, si finalment fos necessari. L'ampliació de la capacitat del fons té el suport del ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, però Finlàndia ho ha frenat perquè considera que viola el tractat inicial per a la creació del fons.

RedaccióActualitzat
El fons de rescat europeu permanent, que entra en funcionament aquest mes d'octubre, podria ampliar la seva capacitat d'acció dels actuals 500.000 milions d'euros als 2 bilions, segons publica avui el setmanari alemany "Der Spiegel". Això vol dir que el fons multiplicaria per quatre la capacitat prevista inicialment i això li permetria rescatar grans estats, com l'espanyol i l'italià, si finalment fos necessari.

Per a aquesta ampliació, el fons de rescat buscaria inversors privats, una opció que evitaria que els països membres de l'eurozona haguessin d'ampliar la seva aportació al fons.

L'ampliació de la capacitat del fons té el suport del ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, però Finlàndia ho ha frenat perquè considera que viola el tractat inicial per a la creació del fons, i, per tant, caldria que ho aprovés el seu Parlament.

Anar al contingut