Brussel·les

Europa dóna suport a Espanya davant els suposats plans de nacionalització d'YPF

Els rumors d'expropiació de la filial de Repsol a l'Argentina no agraden a Europa. La Comissió Europea s'ha posicionat al costat d'Espanya en la matèria i ha advertit a l'Argentina que ha de "protegir els inversors" estrangers. La CE ha contactat amb les autoritats argentines per expressar la seva "preocupació" pels suposats plans del govern de Cristina Fernández de Kirchner de nacionalitzar l'empresa petrolera YPF, actualment propietat de l'espanyola Repsol, i els ha advertit que l'Argentina ha de complir amb els seus "compromisos internacionals sobre la protecció d'inversors estrangers al seu territori ".

RedaccióActualitzat
L'Argentina comença a notar la pressió internacional pels rumors de nacionalització d'YPF. El govern espanyol ja ha deixat clar que hi haurà conseqüències i ha convocat l'ambaixador argentí a Espanya. El Ministeri d'Afers Exteriors del govern de Mariano Rajoy ha emplaçat l'Argentina a no trencar les regles del joc i convertir-se en un empestat a nivell internacional.

Espanya té un aliat poderós en aquesta qüestió: Europa. La Comissió Europea també ha sortit al pas dels rumors i ha advertit al govern de Cristina Fernández de Kirchner que ha de "protegir els inversors estrangers".

El portaveu comunitari, Olivier Bailly, ha explicat que hi ha hagut una trobada entre el cap de la delegació europea a Buenos Aires i un representant del gabinet de Kirchner. En aquesta reunió, Europa ha expressat la seva preocupació i ha advertit que l'Argentina ha de complir amb els seus "compromisos internacionals sobre la protecció d'inversors estrangers al seu territori".

L'executiu comunitari ha subratllat la necessitat que les parts "trobin solucions acordades conjuntament", però també que qualsevol decisió ha d'assegurar que "no fa malbé l'entorn de treball i les relacions econòmiques entre la Unió Europea i l'Argentina".

El portaveu comunitari ha apuntat, a més, que Brussel·les seguirà "molt atenta" els esdeveniments i que està "del costat d'Espanya" en aquest assumpte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut