Brussel·les

Europa comença a fer efectiu el repartiment de refugiats

Ja han arribat a Suècia els primers 19 refugiats distribuïts en països de la Unió Europea seguint el pla de recol·locació de les persones demandants d'asil que arriben a Europa

RedaccióActualitzat

Comença el repartiment de refugiats a Europa amb l'aplicació del pla de la Unió Europea per fer arribar els refugiats a diferents països europeus.

Aquest dissabte, el primer contingent de 19 de refugiats eritreus ha arribat a Suècia. Van sortir divendres de Roma i els van acompanyar a l'aeroport de Ciampino el ministre de l'Interior italià, Angelino Alfano, el comissari europeu de migració, Dimitris Avramopulos, i el ministre d'Exteriors de Luxemburgo, Jean Asselborn.

En total, es vol redistribuir fins a 160.000 persones per territori europeu, obligant tots els estats membres a assumir una part de l'esforç.

Amb tot, les úniques persones que se'n podran beneficiar són aquelles que fugen de països en guerra, mentre que la Unió ja ha començat a endurir les mesures cap als anomenats immigrants econòmics. Els 28 consideren que aquests migrants no tenen necessitat d'una protecció internacional i ha deixat clar que s'acceleraran les deportacions dels que no siguin exiliats polítics.

Colau torna de Liepzig 

Barcelona és una de les ciutats que s'ha presentat per acollir refugiats. L'alcaldessa ha visitat aquesta setmana Alemanya, on ha anat per saber de primera mà què s'està fent per acollir els refugiats que hi arriben.

Ada Colau s'ha estat dos dies a Leipzig, ciutat que espera rebre aquest any cinc mil refugiats. Hi ha visitat un centre de recepció de refugiats i ha mantingut trobades amb entitats i moviments socials que treballen a peu de carrer. També s'ha reunit amb l'alcalde de la ciutat. Han acordat posar en comú els plans d'acollida, atenció i inclusió d'aquestes persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut