Treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat
Treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat
El Prat de Llobregat

Eulen es planteja endurir la vaga als controls de seguretat de l'aeroport del Prat

RedaccióActualitzat

Tot i que a primera hora l'espera als controls de seguretat a l'aeroport de Barcelona era de 40 minuts, les cues s'han anat reduint a mesura que avançava el dia.

El motiu principal: el reforç de personal que ha fet l'empresa Eulen, cosa que, segons els treballadors, no fa sinó demostrar el que ells ja denunciaven: que en fan falta més.

Després d'una setmana en què les negociacions han entrat en via morta, la direcció ha denunciat al Tribunal Laboral irregularitats en la votació de la vaga indefinida convocada a partir de divendres que ve. El comitè de vaga ho nega i respon endurint les aturades, que primer seran de quatre hores, tres dies a la setmana, però que a partir del 14 d'agost podrien ser totals.

Tot fa pensar, doncs, que en els pròxims dies, els passatgers s'hauran de blindar amb paciència abans de passar per l'aeroport i suportar de la millor manera que puguin els efectes d'un conflicte laboral que sembla cada cop més encallat.

Història de les cues als controls de seguretat

Les primeres cues als controls de seguretat van ser diumenge passat i, des d'aleshores s'han anat repetint, amb més o menys intensitat.

Dimarts, la primera reunió entre empresa i treballadors va acabar sense acord, igual que la segona, aquest divendres, sense presència del comitè de vaga, que no vol tornar a negociar si no s'hi asseu Aena. El Departament de Treball també demana a Aena que negociï.

Dimecres que ve, en assemblea, els treballadors votaran endurir la vaga indefinida, que ha de començar divendres amb aturades de quatre hores, tres dies a la setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut