Timur Miroixnitxenko en el moment d'anunciar la victòria del seu país a Eurovisió
Timur Miroixnitxenko en el moment d'anunciar la victòria del seu país a Eurovisió

Eufòria des del búnquer: així ha retransmès Ucraïna la seva victòria a Eurovisió

El vot popular dona la victòria al grup ucraïnès amb un cant folk amb fusió de hip-hop dedicat a les mares de Mariúpol

RedaccióActualitzat

La guerra d'Ucraïna també ha marcat Eurovisió. El vot popular ha donat la victòria al grup ucraïnès Kalush Orchestra, amb un cant folk amb fusió de hip-hop dedicat a les mares de Mariúpol.

I aquest era el moment en què el comentarista de la televisió ucraïnesa anunciava la victòria dels seus representants a Eurovisió:


El periodista ha treballat aquesta nit des d'un búnquer antibombes. No ha transcendit on estava situat l'edifici ni tan sols si era a la capital, a Kíiv.

En el vídeo es veu com Timur Miroixnitxenko s'emociona quan s'anuncia el televot, que ha atorgat més de 400 punts al país i ha certificat la victòria del grup Kalush Orchestra.

El búnquer està preparat com un petit estudi de televisió i s'han assegurat que ni tan sols una sirena antiaèria pogués molestar la retransmissió.

15 anys comentant Eurovisió

Miroixnitxenko és el comentarista oficial de la gala a Ucraïna des de fa 15 anys. No se n'ha perdut ni una i, malgrat les condicions actuals de guerra, tampoc volia fer-ho ara.

Durant l'inici de la guerra va fer de conductor per portar refugiats a la frontera, però un cop les tropes russes es van retirar de l'àrea de Kiív va tornar al seu paper de presentador de televisió.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaFestival d'Eurovisió
Anar al contingut