Escena d'un dels vídeos familiars dels Martin
Escena d'un dels vídeos familiars dels Martin

Perden la custòdia de dos fills per riure-se'n a YouTube

Cody i Emma Martin, de 9 i 12 anys, han anat a viure amb la seva mare després que hagin acusat el pare i la madrastra d'abusar d'ells en els vídeos que penjaven

RedaccióActualitzat

Mike i Heather Martin, una parella de Maryland, als EUA, tenen un compte a YouTube amb gairebé 750.000 seguidors, i hi penjaven vídeos de fragments de vida quotidiana amb els seus cinc fills: els tres grans d'un matrimoni anterior de la dona, i els dos petits, Cody i Emma, de 9 i 12 anys, aportats per l'home.

Però les escenes que mostraven els vídeos no eren gaire normals, sinó que tenien argument i bromes pesades. Precisament els fills petits eren l'objecte preferit d'aquestes bromes, sobretot en Cody. En un li vessaven tinta a l'habitació i el culpaven de les taques:

En un altre li trencaven la seva consola de videojocs davant dels nassos, i només al final li deien que n'hi havien comprat una de nova. I en un tercer li deien que el donarien en adopció a una altra família. La nena també acaba en alguns dels vídeos maltractada i plorant:

Campanya a change.org contra els pares

Aquests i altres vídeos van provocar molta indignació a les xarxes socials, i fins i tot es va engegar una campanya a change.org per demanar que Protecció de Menors investigués els pares. La petició s'argumentava dient que "havien penjat vídeos que mostraven abusos emocionals i potser físics" als nens.

La primera resposta de la parella va ser un altre vídeo en què van defensar-se -"Aquesta és la nostra família i la gestionem així"-,  van negar els abusos i van assegurar que Protecció de Menors ja els havia investigat i no havien trobat res qüestionable.

Això no va frenar la campanya i el resultat ha estat que la parella ha acabat perdent la custòdia dels dos fills petits, Cody i Emma, que han anat a viure amb la seva mare biològica. Els Martin han acabat penjant un vídeo de disculpa en què mostren una actitud diametralment oposada a la dels vídeos anteriors: 

El canal de YouTube, un negoci lucratiu

La parella, però, ha afirmat que els vídeos eren "falsos", i que només eren bromes que havien pactat amb els nens. També han esborrat els vídeos del seu compte, però no han pogut evitar que altres usuaris els hagin copiat per denunciar-los. El fet és que el canal de YouTube no era només una manera de divertir-se, sinó un negoci força lucratiu. Segons han calculat alguns mitjans, els podria suposar uns ingressos de més de 300.000 euros anuals.

Per la seva banda, la mare dels nens, Rose Hall, ha agraït també en un vídeo la decisió de retirar la custòdia al seu exmarit i donar-li a ella una "custòdia d'emergència". Rose ha dit que els nens estan recuperant el sentit del joc i el seu advocat, Tim Conlon, ha assegurat que els nens ara estan en "mode desprogramació":

 

♦ Denunciat un youtuber que va donar galetes amb pasta de dents a un sensesostre

Anar al contingut