EUA difon imatges de l'atac a Al-Baghdadi i revela que en van llençar el cos al mar

Segons el Pentàgon, l'operació militar va acabar amb la mort de sis membres d'Estat Islàmic, que es van resistir a ser detinguts
EUA difon imatges de l'atac a Al-Baghdadi i revela que en van llençar el cos al mar

EUA difon imatges de l'atac a Al-Baghdadi i revela que en van llençar el cos al mar

Segons el Pentàgon, l'operació militar va acabar amb la mort de sis membres d'Estat Islàmic, que es van resistir a ser detinguts
Redacció Actualitzat
TEMA:
Estat Islàmic
Washington difon imatges de l'atac a Al-Baghdadi i afirma que el van llençar al mar
El moment de l'atac al refugi d'Al Bahgdadi (Reuters)

El Pentàgon ha difós imatges de l'operació militar nord-americana que va acabar amb la mort del líder d'Estat Islàmic (EI), Abu Bakr Al-Baghdadi, a Síria. Segons els Estats Units, en aquest atac van perdre la vida sis membres de l'organització terrorista. També hi van morir els dos fills de Baghdadi que eren amb ell quan aquest es va immolar.

Washington afirma que les restes d'Al-Bahgdadi les van llençar al mar, igual que es va fer amb les restes d'Ossama Bin Laden. El general Kenneth F. McKenzie Jr., que va dirigir l'operació, ha explicat que les restes del líder d'EI les van "llençar al mar, segons la llei de conflictes armats, dins de les 24 hores que van seguir a la seva mort."

El general va mostrar fotos i vídeos en blanc i negre en què es veia el refugi on s'amagava Al-Baghdadi, envoltat per un mur, un edifici situat a la localitat siriana de Barisha, a només sis quilòmetres de la frontera turca, a la província d'Idlib.

"Les forces d'assalt van envoltar aquestes instal·lacions i vam demanar repetidament als que eren a dins que sortissin de manera pacífica"

 

 

Aquí s'amagava Al-Baghdadi, a la localitat siriana de Barisha, a sis quilòmetres de la frontera turca (Reuters)

Durant l'atac van morir sis membres d'Estat Islàmic, quatre dones, Al-Baghdadi i un altre home (Reuters)

El responsable militar ha puntualitzat que tots els que van sortir de l'edifici els van detenir, després els van escorcollar per si duien armes i, tot seguit, els van alliberar. Entre aquestes persones hi havia onze menors.

Segons el general, durant l'atac van morir sis membres d'Estat Islàmic, quatre dones, Al-Baghdadi i un altre home. Tots ells, ha dit, eren en aquest refugi i suposaven "una amenaça" per als militars nord-americans perquè no van obeir les forces especials. Un cop dins d'aquesta granja, utilitzada com a amagatall, els militars van constatar que el líder d'EI continuava a l'interior d'un túnel.

"Quan la captura de les forces especials era imminent, Al-Baghdadi va fer explotar una bomba. Es va matar ell i també va matar dos nens petits que l'acompanyaven"

 

Abu Bakr Al-Baghdadi (Reuters)

Els militars van recollir el seu ADN per comprovar que es tractava del terrorista més buscat des de la mort de Bin Laden, en una operació dels Estats Units el 2011. El cos de Bin Laden també el van llançar al mar des del portaavions USS Carl Vinson. Washington prefereix llençar al mar les restes de dirigents terroristes per evitar que les seves tombes es converteixin en llocs de culte.

ARXIVAT A:
Estat Islàmic Estats Units Síria

VÍDEOS RELACIONATS