Madrid

ETA reivindica 10 atemptats i adverteix que no es quedarà de "braços plegats" davant l'atac a Euskal Herria

La banda terrorista ETA ha reivindicat deu atemptats, inclòs l'últim a la Universitat de Navarra. En un nou comunicat al diari "Gara", els etarres adverteixen que l'ofensiva judicial i policial a la banda i l'esquerra abertzale no servirà de res. Insisteixen que continuaran la lluita armada mentre no es reconeguin i es respectin els drets d'Euskal Herria. La banda avisa el govern espanyol que els faran asseure de nou i que hauran de tornar a parlar amb ells. I un cop més, insisteixen que l'única via per resoldre el conflicte és construir un marc democràtic basat en l'autodeterminació, seguint la fórmula definida fa deu anys a la Declaració de Lizarra.

Actualitzat
ETA ha afirmat que no pensa quedar-se "de braços plegats davant l'atac terrorista global a Euskal Herria". A més, ha assegurat que la "resistència continuarà mentre els drets d'Euskal Herria no siguin reconeguts i respectats." La banda terrorista afirma desafiant: "S'asseuran de nou. Els farem asseure's de nou per reconèixer els drets d'Euskal Herria d'una vegada per totes".

La banda terrorista ha insistit en què "la successió d'il·legalitzacions, empresonaments o detencions busca posar fi a l'esquerra abertzale o intimidar-ne la militància, però recorda que és això mateix el que van intentar els predecessors de José Luis Rodríguez Zapatero sense aconseguir el seu objectiu".

Aposta per Lizarra


ETA ha recordat que està a punt de complir 50 anys i ha assenyalat que la via per solucionar el conflicte és la definida fa deu anys en la Declaració de Lizarra-Garazi. ETA ha reivindicat que cal rescatar aquesta fórmula per a la resolució i per "construir un marc democràtic basat en l'autodeterminació". Segons el diari "Gara", el comunicat també repassa en blocs diferenciats altres qüestions com la situació a Navarra, l'apropament del PNB al PSOE, les posicions davant els comicis al Parlament basc o la crisi econòmica.
Anar al contingut