Un dels zulos d'ETA, durant el desarmament de fa més d'un any
Un dels zulos d'ETA, durant el desarmament de fa més d'un any
Baiona

ETA entrega dues caixes amb armes a la policia francesa

Actualitzat

ETA ha entregat dues caixes d'armes a les autoritats franceses, una setmana abans que se celebri l'acte en què està previst que l'organització anunciï la seva dissolució.

Fonts de la lluita antiterrorista han assenyalat que les caixes contenen 24 armes curtes, 500 detonadors electrònics, 200 plaques de matrícula i material variat per al robatori de vehicles. A més, també hi ha munició de 9 mil·límetres i 38 SP, cordó detonant de 20 metres i dos temporitzadors.

Les autoritats franceses, en col·laboració amb les espanyoles, estan comprovant si el material requisat està relacionat amb l'inventari d'armes que va aparèixer en un primer moment en el llistat de zulos que ETA va facilitar als "artesans de la pau" fa poc més d'un any.

El 4 de maig se celebrarà a la localitat bascofrancesa de Cambo-les-Bains un acte que es creu que serà la "pista d'aterratge" perquè ETA faci pública la seva dissolució. Es desconeix, però, en quins termes es referirà al seu final.

Han transcorregut més de sis anys des que ETA va anunciar el final definitiu de la violència. I més d'un any des que, el 8 d'abril de l'any passat, va entregar 120 armes i tres tones d'explosius que hi havia enterrats en vuit dipòsits a França.

ARXIVAT A:
ETA
Anar al contingut