Imatge del comunicat publicat pel diari Gara.
Imatge del comunicat publicat pel diari Gara.
Bilbao

ETA diu que s'està obrint una nova era a Euskadi, però que el camí serà llarg, difícil i dur

En un comunicat publicat al diari "Gara", l'organització terrorista ETA reclama la territorialitat del País Basc i el dret a decidir per arribar a una situació democràtica. L'organització diu que s'està obrint una nova era a Euskadi, però que el camí serà llarg, difícil i dur. La nova era per el País Basc passa, segons la banda armada, perquè es doni la paraula al poble, en igualtat d'oportunitats i amb l'adhesió de la majoria, amb la perspectiva d'arribar a la independència. Aquest comunicat s'ha publicat coincidint amb l'Aberri Eguna, el Dia de la Pàtria basc.

Actualitzat
En el comunicat, ETA no fa cap referència ni a Sortu ni a Bildu, les noves marques amb què l'esquerra abertzale vol participar en les eleccions del 22 de maig. Finalment, en el text, ETA saluda els qui han recuperat recentment la llibertat, sense mencionar noms.

En els últims dies han sortit de la presó membres històrics de la banda com José María Sagarduy i Antxón Troitiño, aquest últim en cerca i captura després que li van revocar l'ordre d'alliberament.
Anar al contingut