Una treballadora del sector del comerç reclamant la reobertura dels centres comercials durant la concentració celebrada aquest dilluns a La Maquinista de Barcelona. Imatge del 23 de novembre de 2020

Estudien reobrir centres comercials amb espais oberts per repartir la gent que compra

Ho han assegurat el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, i el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa

Redacció/ACNActualitzat

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) té sobre la taula una possible reobertura dels centres comercials amb espais oberts properament malgrat que no concorrin les condicions per passar de tram. Ho ha assegurat en declaracions al programa "El Matins" de TV3 el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado.

Per Delgado, les imatges d'aglomeracions i cues que vam viure dilluns passat són un bon senyal, ja que implicarien que hi havia control d'accessos i d'aforament intern. Però també poden ser un indici de la necessitat de poder comptar amb altres opcions per anar a comprar i evitar un col·lapse com el viscut durant el pont.

La pregunta que cal fer-se, segons Sergio Delgado, és com poder donar garanties perquè es reprengui l'activitat dels centres comercials amb l'experiència d'aquests dies. Una qüestió que comporta altres contingències a tenir en compte.

"Més que l'ocupació, ens preocupa també la mobilitat que comporta", ha argumentat el comandament de Protecció Civil. Però afegeix:

"Els puc assegurar que sobre la taula hi ha la reobertura d'aquests espais perquè són necessaris per esponjar tota l'activitat comercial."

 

Suport d'Empresa

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, també va anticipar aquesta possibilitat dilluns. Però va afegir que és l'autoritat sanitària qui ho haurà de valorar, depenent de l'evolució de la pandèmia.

Tremosa va insistir que el Departament d'Empresa està estudiant ajudes per a aquest sector tot i que les condiciona a la disponibilitat pressupostària.

Ha destacat que el seu departament destinarà 240 milions en total a diversos sectors i que han accelerat el pagament perquè els afectats rebin les ajudes en 30-40 dies en comptes d'en 4 o 5 mesos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaFases de la desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut