Estudiar editant: el concurs de la Viquipèdia per ajudar a preparar la selectivitat

L'associació Amical Wikimedia proposa 270 temes sobre totes les matèries avaluables del territori catalanoparlant

Actualitzat

La Covid-19 ha impactat en el calendari escolar i universitari. Els més afectats han estat els alumnes de batxillerat que es preparen les proves d'accés a la universitat (PAU), la temuda selectivitat.

Per donar un cop de mà a aquests alumnes, l'associació de voluntaris Amical Wikimedia ha engegat aquest dimecres el viquiprojecte #ViquiPAU 2020, una proposta educativa en forma de concurs en línia que té l'objectiu de millorar els continguts de la Viquipèdia i alhora facilitar la preparació dels alumnes que aspiren a accedir a la universitat.

 

El nou repte de l'associació també pretén incrementar les temàtiques de la Viquipèdia. Per aconseguir-ho, un grup de joves viquipedistes ha ajudat en l'agrupació i selecció d'assignatures i de les entrades més necessàries. L'objectiu és que la Viquipèdia esdevingui una font de qualitat acadèmica i de suport docent encara més present i acceptada.

La data límit per participar en el concurs és el 10 de juliol, coincidint amb l'últim dia de convocatòria de l'estiu de les PAU. Està destinat als alumnes de batxillerat, però també animen a participar-hi a estudiants universitaris, personal docent o qualsevol persona que hi vulgui col·laborar.

L'únic requisit és tenir un nom d'usuari i incloure l'etiqueta #ViquiPAU a les edicions. La llista de participants i el recompte dels punts s'actualitzaran automàticament de manera periòdica.

270 propostes de temes

Amical Wikimedia ha fet 270 propostes de temes que es relacionen amb el temari avaluable de la selectivitat del territori catalanoparlant, tenint en compte les diferents assignatures entre comunitats autònomes. D'aquestes propostes, 180 són noves creacions i 90 són per millorar temes ja creats.

Poesia modernista, funció irracional, teoria del disseny, auditoria comptable, neodarwinisme, intersecció de plans, arqueologia musical o política ambiental en són alguns exemples.

El primer premi és una inscripció en un curs d'idiomes en qualsevol de les 22 universitats de la Xarxa Vives d'Universitats. Amb la resta de concursants se sortejaran diversos vals per a material universitari.

Aquest nou repte arriba després de l'èxit del projecte de Sant Jordi del mes passat, en què es van crear 508 articles de 35 participants sobre elements inclosos al Diccionari de Literatura Catalana.

 

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut