Imatge d'arxiu d'universitaris en una classe
Imatge d'arxiu d'universitaris en una classe.
Barcelona

Estudiar a la universitat costa entre un 70% i un 290% més que fa sis anys

El càlcul l'ha fet l'Observatori del Sistema Universitari (OSU) a partir del preu de cada crèdit, les taxes que paguen els estudiants i l'índex de repetició de cada carrera. L'estudi, que ha analitzat 18 carreres representatives de cinc àmbits diferents, demostra que l'encariment es deu "a l'augment continuat dels preus, aguditzat el curs passat, combinat amb el canvi dels plans d'estudi i de les successives modificacions del sistema de preus, tres en els últims sis anys".

RedaccióActualitzat
Estudiar una carrera universitària a Catalunya valdrà el curs que ve entre un 69 i 291% més que ara fa sis anys. El càlcul l'ha fet l'Observatori del Sistema Universitari (OSU) a partir del preu de cada crèdit, les taxes que paguen els estudiants i l'índex de repetició de cada carrera. L'estudi, que ha analitzat 18 carreres representatives de cinc àmbits diferents, demostra que l'encariment es deu "a l'augment continuat dels preus, aguditzat el curs passat, combinat amb el canvi dels plans d'estudi i de les successives modificacions del sistema de preus, tres en els últims sis anys".

De les 18 titulacions analitzades per l'Observatori, la més afectada per aquest increment de preus és la d'Informació i documentació, que pràcticament ha multiplicat per quatre el preu des del curs 2007-2008. També hi ha pujades considerables a les enginyeries tècniques. Informàtica, per exemple costa un 185% més que fa sis anys i Industrial un 176%. En l'àmbit de ciències humanes i socials, la principal pujada és la de Treball social, que surt un 192% més cara que ara fa sis cursos.

D'altra banda, i segons dades divulgades avui pel Ministeri d'Educació, el preu dels màsters a Catalunya ha pujat aquest curs un 130%.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut