Madrid

Estudiants universitaris neguen la salutació a Wert en protesta per la LOMCE i les retallades

En l'entrega dels premis de final de carrera del curs 2009-2010, diversos dels alumnes guardonats han refusat donar la mà tant al ministre com a la secretària d'estat d'Educació, Montserrat Gomendio, i s'han limitat a recollir el diploma acreditatiu. Alguns dels alumnes portaven samarretes verdes en defensa de l'educació pública i han cridat lemes a favor de l'escola i la universitat públiques.

RedaccióActualitzat
Una desena d'estudiants universitaris han refusat donar la mà al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en l'entrega dels premis de final de carrera del curs 2009-2010. Alguns d'ells fins i tot han cridat lemes a favor de l'educació lliure i pública després de recollir el diploma. El gest ha estat una protesta contra la reforma educativa que impulsa el ministre i les retallades en el sector.

Els estudiants tampoc han volgut saludar la secretària d'estat d'Educació, FP i Universitats, Montserrat Gomendio, i s'han limitat a recollir el diploma acreditatiu, entre l'ovació de part del públic assistent, alguns dels quals portaven la samarreta verda en defensa de l'educació pública. Els guardonats, un total de 126, sí que s'han fet la foto de grup amb Wert i Gomedio.

Julia Iriarte, que ha rebut una menció com a llicenciada en Psicologia per la UNED, ha justificat el gest davant dels mitjans de comunicació. "No els he donat la mà perquè el que estan fent és una falta de respecte" a la Constitució, perquè creu que el projecte de Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) pretén "eliminar" el dret universal a una plaça pública escolar. El ministre, ha afegit Iriarte, vol relegar "al no-res" l'educació i la universitat públiques.

En la clausura de l'acte, Wert ha posat els premiats com exemple d'esforç, voluntat de superació i ambició per tirar endavant. En acabar, el ministre no ha volgut fer declaracions a la premsa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut