Estudiants s'encadenen a la delegació del govern contra la sentència del 25% del català
Quatre joves encadenats davant la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona

Estudiants s'encadenen a la delegació del govern contra la sentència del 25% de castellà

Els Mossos desallotgen els estudiants, que també denuncien la llei de convivència universitària, en considerar que "s'ha fet a mida per desarticular el moviment estudiantil"

Actualitzat

Prop d'un centenar d'estudiants es concentren aquest dilluns al matí davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya per mostrar el rebuig contra la sentència del 25% de castellà a les escoles i denunciar la nova llei de convivència universitària (LCU).

Quatre estudiants s'han encadenat davant de les portes de la seu a Barcelona, en una acció promoguda pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Els Mossos d'Esquadra els han envoltat i, segons fonts del sindicat d'estudiants, els han començat a desallotjar:

 

Els estudiants del SEPC afirmen que l'estat espanyol és l'"autèntic culpable" de l'actual situació del català i que la llei de convivència s'ha "fet a mida" per "desarticular" el moviment estudiantil.


"No obeirem les imposicions de l'estat espanyol", ha dit Marta Daviu, portaveu nacional del SECP, "ni el 25%, ni tampoc la llei de convivència universitària".

"Ens volen callades i silenciades i, per molt que la lluita dins la universitat deixi de ser il·legal, continua sent necessària i legítima. Per molt que sobre el paper es permeti el dret a vaga, la vaga no es pot fer si aquell dia s'han de fer classes normals o hi ha avaluacions. Això no és dret a vaga."

Anna Martín, portaveu de la coordinadora d'assemblees universitàries, hi ha afegit que "la llei vol convertir la universitat en un espai apolític, pacífic i lluny de la confrontació i el conflicte. Vol reprimir-nos i treure'ns les eines bàsiques per impedir el nostre dret a la protesta i l'organització."

La concentració ha començat abans, amb una manifestació que s'ha acabat davant la seu de la delegació del govern espanyol, on s'han encadenat els estudiants. Sota el lema "La nostra llengua, el nostre futur", la idea és mantenir la protesta al llarg del matí.

Anar al contingut