Lloret de Mar

Estudiants que ajuden la gent gran a fer anar els mòbils

Cada dimecres i divendres, els alumnes de l'Escola Immaculada Concepció de Lloret els resolen dubtes que tenen relacionats amb la tecnologia

Núria CasalsActualitzat

És evident que la tecnologia que utilitzem diàriament no és la mateixa que la que utilitzaven els nostres pares, i ni molt menys la mateixa dels nostres avis. La forma en què ens comuniquem o l'ús de la càmera són exemples ben clars de com ha canviat el món digital. Però, per què els avis no poden gaudir de la tecnologia tan com ho fan els joves?

Estudiants de l'Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar van tenir una idea magnífica: fer un taller amb els avis del Casal de la Gent Gran de la ciutat. Cada dimecres i divendres, els alumnes es troben amb els avis per resoldre'ls els dubtes que tenen amb els mòbils.

Una de les estudiants, la Sol, que té 16 anys, explica com va sortir la idea:

"La idea va sortir l'any passat a la classe de quart d'ESO, de l'assignatura de Convivència, que volien fer un taller per ajudar. I se'ls va acudir fer això d'ajudar els avis i ensenyar-los tecnologia,  ja que no estan tan posats en el tema."

 

 

Els avis n'estan encantats. L'Anna Maria és una de les àvies que ha rebut consells:

"És el primer cop que vinc; ha anat molt bé perquè tenim una joventut molt maca, almenys a mi m'han ajudat molt."

L'Aina, de 15 anys, indica quines són les preguntes més habituals que tant ella com els seus companys responen:

"Ens demanen, sobretot, coses sobre xarxes socials, del tipus com pujar una foto al Facebook o felicitar algú. També gravar un àudio o enviar a algú un WhatsApp, o coses així."

Els avis estan tan contents amb el taller que alguns d'ells fan regals, tant als alumnes com als professors.

El Joaquín li ha fet un retrat a una alumna que el va ajudar a instal·lar l'Skype per poder xerrar amb la seva germana, que és a Veneçuela.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut