Els estudiants han passat la nit a l'edifici històric de la UB (CCMA)
Barcelona

Universitaris ocupen l'edifici central de la UB per denunciar la crisi educativa

Anuncien vaga indefinida fins que no rebin resposta dels rectors al "compromís contra la crisi", en què plantegen 5 punts bàsics d'actuació

Actualitzat

Els estudiants que han ocupat l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) a la plaça Universitat hi han passat la nit. La tancada és indefinida fins a obtenir el compromís dels rectors davant "la situació límit" en què, asseguren, es troba la universitat pública.

Els estudiants van entregar a l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (Acup) i als rectors de les universitats un document, "Compromís contra la crisi educativa", amb 5 punts d'actuació que reclamen que els rectors els donin suport.

Els estudiants mantenen la tancada i passen la nit a l'edifici històric de la UB (CCMA)

L''Associació Catalana d'Universitats Públiques, es va reunir aquest dimarts a la tarda per valorar les propostes dels estudiants. El presdient de l'associació i rector de la UAB, Javier Lafuente, ha reconegut a Catalunya Informació que tot i que són demandes legítimes, els rectors no tenen competències sobre l'equiparació de preus entre graus i màsters i en la remuneració de les pràctiques.

"Que hi hagi el mateix preu per despeses universitàries per graus i màsters, en principi hi estem d'acord, però no és un tema nostre, és un tema de govern. Demanen que les pràctiques universitàries siguin remunerades, nosaltres creiem que és difícil, i hem estat buscant diferents punts d'acord."

Sí que veuen més assumible el pla de xoc per al català, el suport per a l'absolució dels que tenen causes judicials obertes per protestes de defensa de la universitat pública, i l'aplicació de protocols feministes efectius.

 

Els universitaris tancats reclamen que els rectors els donin suport (CCMA)

Els universitaris van ocupar a primera hora d'aquest dimarts el rectorat de la UB. Un grup d'estudiants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres moviments estudiantils va situar contenidors a les portes de l'edifici, hi van entrar i aturar els seminaris de matemàtiques i filologia, els únics que s'imparteixen presencialment a l'edifici.

 

Els estudiants ocupen els accessos a l'edifci històric de la UB (ACN/Raquel Navarro i Nerea Colomé)

Els estudiants actuen en el marc de la campanya "Compromís contra la Crisi Educativa", a través de la qual reclamen que s'impulsin els canvis necessaris cap a un model públic i equitatiu. La setmana passada ja van tallar la Diagonal a la Zona Universitària de Barcelona.

Un centenar d'estudiants tancats a l'edifici històric de la UB (CCMA)

 

SEPC ha afirmat que la universitat pública està "en una situació límit" i ha assegurat que no marxaran de la UB fins que no rebin una resposta per part del rector. Anna Clua, portaveu del SEPC, ha dit a TV3 que cal una resposta urgent.

"Ens hem vist obligats a vindre aquí per fer pressió, perquè es reuneixin amb nosaltres i perquè signin un compromís que, en la crisi educativa que estem patint, amb l'expulsió reiterada d'estudiants de la universitat pública que s'està vivint, és de mínims per garantir que això deixi de passar."

 

Els manifestants han bloquejat les portes amb contenidors i mobiliari (CCMA)

L'acció també es va convocar a altres universitas públiques de Catalunya. A la Universitat de Girona, UdG, també es va ocupar el rectorat, però al vespre, després d'aconseguir una reunió amb el rector per aquest dimecres, van abandonar les instal·lacions.

ARXIVAT A:
UniversitatEducació
Anar al contingut