Circuit de Barcelona-Catalunya

Estudiants catalans fabriquen un cotxe sense conductor per competir a Europa

Ja fa 13 anys que la Universitat Politècnica competeix a la Fórmula Student, i fa 7 anys van començar a fer-ho amb un vehicle elèctric, considerat el millor de l'Estat

Mireia Prats i Riera / Enric Oller i CarbóActualitzat

Alumnes d'Enginyeria i Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya proven aquests dies al circuit de Montmeló els cotxes que han construït per a la competició Fórmula Student, on centenars d'equips de tot Europa lluiten per ser els millors. Però els catalans van més enllà i per primer cop s'hi presenten amb un vehicle sense conductor.

El vehicle autònom o "driverless" que han construït té seient, però la majoria de vegades no hi seu cap conductor. L'objectiu és que circuli sol esquivant tots els obstacles que es trobi al davant. Tot i que l'han construït estudiants d'Enginyeria de la UPC, per fer-lo viable han necessitat la col·laboració d'altres especialitats, i s'han ajuntat amb estudiants de Telecomunicacions, Informàtica i Matemàtiques.

 

 

Estan orgullosos del seu cotxe perquè, de moment, va lent, però és segur. I han aconseguit el primer repte: acabar una cursa de nivell europeu. L'altre repte és continuar-se formant per aconseguir feina, explica Albert Carles, cap de l'Equip Driverless ETSEIB-Motorsport:

"Volem formar enginyers i enginyeres del futur i poder esdevenir una empresa, conèixer els productes d'altres empreses, o formar-nos i que això ens serveixi de currículum o d'experiència vital per anar més enllà de la universitat."

 

 

Ja fa 13 anys que la Universitat Politècnica competeix a la Fórmula Student; i fa 7 anys van començar a fer-ho amb un vehicle elèctric, considerat el millor de l'Estat. Són una seixantena d'alumnes que treballen tot l'any per tenir els vehicles en constant evolució tècnica; darrere cada peça hi ha una feinada, però saben que això els dona fruits. Segons Francesc Roure, catedràtic de la UPC i responsable acadèmic de la Fórmula Student, les empreses valoren la seva preparació:

"Les empreses d'automoció valoren molt que els aspirants a la feina hagin format part de la Fórmula Student perquè surten molt preparats i molt a punt per introduir-se en el món professional amb més facilitat que altres."

Ara, tant el vehicle elèctric que tantes alegries ha donat als estudiants de la UPC com el "driverless" quedaran desmuntats, els duran al laboratori per millorar-los i no tornaran a competir fins al mes d'agost.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut