Un fotograma de "Shang-Chi y la leyenda de los diez anillos"
Un fotograma de "Shang-Chi y la leyenda de los diez anillos"

Estrenes de cinema: un nou heroi de Marvel i malsons aterridors a "Maligno"

Les premiades "Chavalas" i "La metamorfosi dels ocells" també estrenen el mes de setembre als cinemes

Bon cap de setmana per escollir estrenes dirigides per dones: "Chavalas", de Carol Rodríguez; "Nora", de Lara Izaguirre; "La metamorfosi dels ocells", de Catarina Vasconcelos, i el Docs del mes, "Com jo vulgui" de Samaher Aqadi. En les plataformes, Netflix estrena l'última temporada de "La casa de papel" i Filmin ens convida a veure cinema clàssic. L'oferta més familiar arriba amb "Els Olchis", amb versió doblada al català.

També arriben diues grans produccions: "Maligno", del director de "Saw", James Wan, i el nou heroi de Marvel a "Shang-Chi y la leyenda de los diez anillos"


"Maligno"

Dirigida per James Wan.
Terror. 111 minuts. Estats Units.

Fa més de 15 anys que James Wan va posar-nos la por al cos. I ho continua fent. El director de "Saw", "Insidious" o "Expediente Warren" retorna a les seves arrels amb un nou thriller terrorífic ple de visions aterridorament reals.


"Shang-Chi y la leyenda de los diez anillos"

Dirigida per Destin Cretton.
Fantàstic / Superherois. 132 min. Estats Units. Estudis Marvel.

La pel·lícula es presenta en societat als cinemes, amb moltíssima acció, credencials d'univers Marvel i un superheroi a mig camí del kung-fu, els nunchakus i les armes de foc.


"Chavalas"

Dirigida per Carol Rodríguez Colás.
Comèdia dramàtica / amistat. 91 minuts. Catalunya. Participació de TV3.

Des de l'intimisme i la química de les protagonistes, arriben aquestes "Chavalas", amb Vicky Luengo al capdavant. Una producció catalana, amb participació de TV3 i directora debutant, Carol Rodríguez Colás, que signa una carta d'amor al seu barri de Cornellà de Llobregat, a través de l'entranyable història d'amistat entre quatre amigues d'infància.


"Nora"

Dirigida per Lara Izaguirre.
Comèdia dramàtica. 100 minuts. País Basc.

També es reconcilia amb si mateixa la "Nora", protagonista d'una road movie pel País Basc en solitari, dirigida per Lara Izaguirre. Després de la mort del seu avi, viatja amb les seves cendres i posa rumb a la seva vida.


"La metamorfosi dels ocells"

Dirigida per Catarina Vasconcelos.
Documental. 101 minuts. Portugal. Versió subtitulada en català.

I encara un quart film amb una directora, el personalíssim assaig cinematografic que proposa la directora portuguesa Catarina Vasconcelos, on hi aboca amb força càrrega poètica i originalitat la seva autobiografia familiar.


"Com jo vulgui"

Dirigida per Samaher Alqadi.
Documental. 88 minuts. Egipte.

També amb direcció femenina i dones protagonistes, el documental "Com jo vulgui", retrat de la indignació i la revolta de les dones egípcies en defensa dels seus drets durant la primavera àrab. Escollit com a "Docs del mes".

 

"Els Olchis"

Dirigida per Toby Genkel, Jens Møller.
Animació. 85 minuts. Alemanya. Versió doblada al català.

I per als més petits, "Els Olchis", uns dracs amb una olor desagradable per als humans, que no els volen enlloc. La seva nova llar serà un abocador.

 

I a les plataformes digitals:


"La Ventafocs"

Dirigida per Kay Cannon.
Musical. Estats Units. Plataforma Amazon Prime Video.

També a les plataformes hi aterra una actualització musical de la Ventafocs, amb Pierce Brosnan i, sobretot, Camila Cabello, amb molts més somnis i independència que al conte original.


"El Padrí" i 70 clàssics de Paramount Pictures.

Qui s'estimi més mirar enrere i recuperar cinema clàssic, des de casa, Filmin acaba d'incorporar al seu catàleg més de 70 clàssics infal·libles de l'estudi Paramount Pictures. En són un exemple la trilogia d'"El Padrí", "Els intocables" o "My Fair Lady".


"La casa de Papel"

Dirigida per Álex Pina.
Thriller. Temporada 5. 5 capítols. Espanya. Netflix.


"Solo asesinatos en el edificio"

Dirigida per John Robert Hoffman i Steve Martin.
Comèdia/Crim. 10 capítols. Estats Units. Disney+

 

ARXIVAT A:
CinemaCultura
Anar al contingut