Estrenes de cinema plenes de viatges dramàtics i transformadors

"No Matarás", amb Mario Casas, i les noves d'Aaron Sorkin i Pedro Costa destaquen entre les novetats

La cartellera cinematogràfica s'omple de propostes, amb fins a 14 estrenes. I aquesta setmana, amb un nexe comú: molts films amb viatges que transformen els protagonistes, alguns interiors i altres físics. Com el que pateix Mario Casas en una nit de malson absolut a "No matarás", una coproducció catalana amb participació de TV3.

 

"NO MATARÁS"

Dirigida per David Victori
Thriller dramàtic. 92 minuts. Espanya. Coproducció de TV3

Una bona persona seria capaç d'arribar a matar algú? El director manresà David Victori va fer-se la pregunta i la respon a "No matarás", un thriller frenètic i esplèndid. Un descens nocturn als inferns del seu protagonista, Mario Casas, brodant un registre angoixant i inèdit que hauria de suposar la seva primera nominació als Goya.

 

 

"CORPUS CHRISTI"

Dirigida per Jan Komasa
Drama. 116 minuts. Polònia

Viatge extrem i dramàtic d'un jove que abandona el reformatori i es fa passar per sacerdot a un poble. Un mossèn impostor que es guanya els parroquians amb carisma, així com l'actuació de Bartosz Bielenia es guanyarà els espectadors.

 

 

"VITALINA VARELA"

Dirigida per Pedro Costa
Drama. 124 minuts. Portugal. Subtitutlada al català

Pel·lícula multipremiada a festivals com el de Locarno. Vitalina Varela viatja des de Cap Verd fins a Lisboa per visitar el marit, que fa anys hi va emigrar. Un drama real signat pel portuguès Pedro Costa, màxim exponent del cine d'autor europeu.

 

 

"ANE"

Dirigida per David Pérez Sañudo
Drama. 100 minuts. Espanya

Patrícia López Arnáiz protagonitza una potent transformació personal a "Ane", nom de la seva filla adolescent i amb qui no connecta. Lluites socials, maternitat i incomunicació familiar en una òpera prima premiada a Sant Sebastià.

 

 

"CUNNINGHAM"

Dirigida per Alla Kovgan
Documental. 93 minuts. Alemanya

Coincidint amb el recent centenari del llegendari ballarí, s'estrena "Cunningham". Una experiència visual i visceral, que és com ell entenia la dansa, i que s'inspira en la vida i obra del coreògraf.

 

 

"REBECA"

Dirigida per Ben Wheatley
Drama. Intriga. 121 minuts. Regne Unit / Estats Units.

Una jove contrau matrimoni amb un aristòcrata i es trasllada a viure a la seva mansió, de nom Manderley, on hi segueix ben present l'ombra de l'anterior dona del milionari, Rebeca, morta en estranyes circumstàncies. Remake del film d'Alfred Hitchcock i nova adaptació de la novel·la de Daphne du Maurier.

 

 

"BINTI"

Dirigida per Frederike Migom
Familiar. 90 minuts. Bèlgica

Des de Bèlgica arriba la història de la Binti, una nena de 12 anys que somia a ser una famosa youtuber sí, però sobretot a dur una vida normal i digna per evitar que ella i el seu pare siguin deportats al Congo.

 

 

"EL JUICIO DE LOS 7 DE CHICAGO"

Dirigida per Aaron Sorkin
Drama judicial. 129 minuts. Estats Units. Netflix

El guionista Aaron Sorkin dirigeix la trepidant "El juicio de los 7 de Chicago", un cas real del 1968: el judici per conspiració a un grup de pacifistes. Cine clàssic i polític d'absoluta vigència i que apunta als Oscars, com l'actuació de Sacha Baron Cohen.

 

ARXIVAT A:
CinemaCultura
Anar al contingut