Estrenes de cinema: els morts vivents assalten la cartellera

L'excèrcit zombi de Zack Snyder destaca juntament amb un Vince Vaughn amb cos nou i un Mads Mikkelsen mut

Ismael Martín AmorósActualitzat

Comèdia, acció, violència i entreteniment sense complexos. Però també sols, llunes i cine social. La cartellera i les plataformes es renoven amb gèneres diversos, homenatges a Hitchcock, duels radiofònics, vampirs i, sobretot, zombis disposats a fer créixer el nombre d'espectadors a les nostres sales.

 

"Ejército de los muertos"

Dirigida per Zack Snyder.
Acció / Terror. 148 minuts. Estats Units

Excessiva, ultraviolenta, ultramusculada i amb una imparable escabetxina de morts vivents. Zack Snyder presenta "Ejército de los muertos", un divertimento per gaudir en pantalla gran, abans no arribi a Netflix. Pel·lícula que faria les delícies del Festival de Sitges, amb hordes de zombis i un Las Vegas apocalíptic.

 

 

"Este cuerpo me sienta de muerte"

Dirigida per Christopher Landon.
Terror. 101 minuts. Estats Units

Comèdia i terror amb Vince Vaughn intercanviant el seu cos d'assassí en sèrie. Entreteniment "made in Hollywood".

 

 

"Valhalla rising"

Dirigida per Nicolas Winding Refn
Drama / Aventures. 100 minuts. Dinamarca.

Foscor i violència desfermada a "Valhalla Raising", pel·lícula de fa 12 anys però sense estrena comercial aquí. Dirigida pel director de "Drive", Nicolas Winding Refn; i amb Mads Mikkelsen, guerrer, salvatge i mut, lluny del seu registre d'"Otra ronda".

 

 

"Borrar el historial"

Dirigida per Benoît Delépine
Comèdia. 110 minuts. França

Hilarant comèdia francesa, guanyadora de l'Os de Plata a Berlín, amb tres protagonistes que malden per eliminar el seu desastrós rastre a les xarxes. Sàtira sobre els perills de la societat digital: addiccions a sèries, hackers, spams i contrassenyes impossibles de recordar.

 

 

"Hijos del sol"

Dirigida per Majid Majidi
Drama. 99 minuts. Iran.

Des de l'Iran arriba "Hijos del sol". Cinema social, treball infantil i drama entranyable el que viuen uns nens en una escola per a joves desemparats, que sobreviuen i somnien tresors al subsòl.

 

 

"Ilargi Guztiak (Todas las lunas)"

Dirigida per Igor Legarreta
Terror. Espanya / França. 102 minuts.

Faula fosca i de brillant factura que revisa els mites sobre vampirs. Drama fantàstic i existencial amb una nena condemnada a viure per sempre. Des d'Euskadi, i amb coproducció catalana.

 

 

I a plataformes:

 

"La mujer en la ventana"

Dirigida per Joe Wright.
Thriller psicològic. 100 minuts. Regne Unit. Netflix

Aires hitchcockians, thriller de suspens i homenatge a "La finestra indiscreta" del director Joe Wright a "La mujer en la ventana", amb Amy Adams agorafòbica i testimoni d'un crim al veïnat.

 

 

"Reyes de la noche"

Dirigida per Cristóbal Garrido, Adolfo Valor i Carlos Therón
Comèdia. 6 episodis. Espanya. Movistar+

Miki Esparbé i Javier Gutiérrez s'inspiren en el gran duel radiofònic de les nits esportives dels anys 80. Futbol, testosterona i competència salvatge a "Reyes de la noche".

 

 

"Halston"

Dirigida per Ryan Murphy i Dan Minahan
Drama. Estats Units. 5 episodis. Netflix

"Halston" explica la història i excessos del llegendari dissenyador que va marcar la moda al Nova York dels 70 i 80. Luxe, sexe, fama i Ewan McGregor.

 

ARXIVAT A:
CinemaCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut