Estrenes al cine o a les plataformes? La demanda de Scarlett Johanson que encén el debat

L'actriu es querella contra Disney per haver llançat "La viuda negra" en streaming al mateix temps que a les sales

Actualitzat

L'última pel·lícula de Scarlett Johansson s'ha estrenat simultàniament a les sales de cinema i també a la plataforma televisiva de Disney. Per aquest motiu, l'actriu ha presentat una querella contra la companyia.

La protagonista de "La viuda negra" considera que el fet que el film s'hagi llançat a la televisió digital al mateix temps que a les sales li ha fet perdre molts diners.

Johansson, que també és productora de la pel·lícula, cobra un percentatge per entrada venuda. Segons el diari The Wall Street Journal, l'actriu podria haver perdut uns 50 milions de dòlars.

Disney va adoptar aquesta estratègia per recuperar els espectadors que la Covid ha allunyat dels cinemes. Segons la companyia, la demanda de Johansson no té raó de ser i l'estrena televisiva l'hauria beneficiat.

La querella de Johansson davant del Tribunal Superior de Justícia de Los Angeles considera que Disney volia portar les audiències cap a la seva plataforma digital. Així, "podia quedar-se els beneficis per ella, fer créixer el nombre de subscriptors de Disney+ i augmentar el preu de les accions" de la companyia.

Projecció especial per a fans de la pel·lícula "La vídua negra", a Los Angeles (Reuters/Daniel Wallis)

"La viuda negra", ajornada molts cops per la pandèmia, es va estrenar el 9 de juliol i és la primera reunió de la família Marvel en dos anys. Johansson hi interpreta el personatge de Natasha Romanoff, que ha encarnat durant 11 anys i del qual ara s'acomiada.

 

Conseqüències en la indústria

Disney ha estat assajant la doble estrena simultània amb algunes pel·lícules, durant la pandèmia, per intentar potenciar el seu servei de televisió a la carta, mentre moltes sales arreu del món estan tancades o amb restriccions.

De fet, aquest divendres estrena a cinemes i a la plataforma digital "Jungle Cruise", una pel·lícula d'aventures amb Dwayne Johnson i Emily Blunt.

La resolució del litigi entre Johansson i Disney podria tenir conseqüències per a altres gegants de la indústria, que intenten reforçar els seus serveis de streaming oferint continguts exclusius per atreure subscriptors.

Estudis com Warner Bros han negociat compensacions per als actors i altres treballadors de pel·lícules originalment pensades per als cinemes però que s'han ofert també en streaming durant la pandèmia.

Scarlett Johansson va ser l'actriu més ben pagada del món els anys 2018 i 2019, segons la llista de la revista Forbes. Entre el juny del 2018 i el juny del 2019 va guanyar 56 milions de dòlars abans d'impostos.

ARXIVAT A:
CinemaTelevisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut