Barcelona

Estrenen el punt de vacunació més gran fins ara, per posar 6.000 dosis en tres dies

Prova pilot a la Fira de Barcelona, un dels espais on s'ha de fer la vacunació massiva

RedaccióActualitzat

La Fira de Barcelona ha estat l'escenari aquest dilluns d'una prova pilot de cara a la vacunació massiva que es preveu per les pròximes setmanes.

Aquest és l'espai més gran habilitat fins ara per posar vacunes de la Covid tot i que, si arriben suficients dosis, no es descarta preparar altres recintes, com el Camp Nou, segons el pla que va presentar la Generalitat ara fa un mes. 

A Valls també ha obert aquest dilluns a la tarda un dels 4 grans centres de vacunació del Camp de Tarragona, a la Sala Kursaal de Valls.

De moment, al "vacunòdrom" de la Fira de Barcelona ha posat aquest dilluns 1.000 dosis d'AstraZeneca/Oxford a persones d'entre 60 i 69 anys.

El recinte, però, tornarà a obrir les portes el cap de setmana amb la previsió d'injectar 6.000 vacunes de Pfizer/BioNTech a persones d'entre 70 i 79 anys, un col·lectiu que, des d'aquest diumenge, pot demanar per internet hora per vacunar-se fora dels CAP.

La previsió, doncs, és que s'administrin 2.000 dosis diàries en aquest espai de la capital catalana. En les properes setmanes la quantitat dependrà de les vacunes que arribin.

 

Colau i Vergés han visitat el centre de vacunació de Fira de Barcelona (ACN/Eli Don)

 

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han visitat el pavelló número 4 de la Fira, que és on s'ha fet la prova.

Vergés ha destacat que la campanya de vacunació "agafa impuls" aquesta setmana amb l'arribada de la xifra rècord de 327.900 dosis. La majoria són de Pfizer, amb 280.000 dosis, la quantitat més alta enviada fins ara, que ha de mantenir-se així setmanalment durant tot el mes de maig.

 


Preparat per vacunar milers de persones

La consellera ha afegit que els pavellons de la fira tenen un "accés fàcil i un flux de persones constant", cosa que els fa ser "idonis" per a la vacunació massiva.

Segons ha dit, cada mòdul tindria capacitat per arribar a posar 20.000 dosis setmanals i es podrien multiplicar fins a 120.000:

"Aquest espai ens dona la capacitat de tenir tants mòduls com per arribar-ne a administrar 120.000 a la setmana. Tant de bo tinguéssim aquestes dosis a disposició."

Per aconseguir-ho, cal que arribin moltes més vacunes.

Colau, per la seva part, ha remarcat que Barcelona està "plenament preparada per a la vacunació massiva".

A Catalunya, ara com ara, una de cada cinc persones ja ha rebut almenys una dosi, però els que tenen les dues no arriben al 9%.

 

Com és l'espai de vacunació de la Fira de Barcelona

Un infermer vacuna un home en el prova pilot de vacunació a la Fira de Barcelona (Europa Press / David Zorrakino)

El dispositiu inclou una zona on s'ensenya la documentació, una altra formada per mòduls o boxes amb cortines que és on posen la vacuna i un tercer espai on cal esperar-se uns minuts després de la punxada.

Tots els espais estan connectats amb circuits delimitats, per evitar aglomeracions.

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus Alba VergésAda Colau
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut