Aquest diumenge s'ha estrenat la nova estació Ernest Lluch de l'L5 de metro (Ajuntament de Barcelona)

Estrenada l'estació Ernest Lluch de l'L5 del metro, entre Collblanc i Pubilla Cases

Una andana pertany al terme municipal de Barcelona i l'altra, al de l'Hospitalet de Llobregat i permet enllaçar amb el Trambaix

Redacció/Agències

El metro de Barcelona ha estrenat, aquest diumenge, una nova parada. Es tracta de l'estació Ernest Lluch, de la línia 5, oberta al costat de la carretera de Collblanc, entre Barcelona i l'Hospitalet.

De fet, una andana de l'estació pertany al terme municipal de Barcelona i l'altra, al de l'Hospitalet de Llobregat.

La nova parada, que ha entrat en funcionament a les 3 de la tarda, està entre les estacions de Collblanc i Publilla Cases i permetrà enllaçar amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix.

Es preveu que la nova estació, que ha costat una inversió de 18 milions d'euros, la utilitzin 15.000 viatgers al dia i que un 15% la faci servir com a connexió amb el tramvia.

A la inauguració, hi han assistit, entre d'altres, el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, i Rosa Lluch, historiadora i filla del polític socialista assassinat per ETA, Ernest Lluch.

L'estació permet enllaçar amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix (Ajutanment de Barcelona)

Rosa Lluch ha agraït que se segueixi recordant el seu pare 20 anys després del seu assassinat amb carrers, places, escoles i biblioteques, i ha destacat que l'estació que porta el seu nom "és una mostra de màxima equitat i d'igualtat entre tots els ciutadans d'un país".

Pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, "és un pas més" en la lluita contra el canvi climàtic, ja que es preveu que suposi un estalvi de 673 tones de CO₂ anuals. Aragonès també ha defensat la necessitat de potenciar el transport públic enfront del vehicle privat.

"Cada estació de metro que obrim, cada passatger que traiem dels vehicles de combustió i el posem al transport públic, és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic."

Aquesta és l'estació número 160 de la xarxa de metro i la vintena de l'Hospitalet de Llobregat. La línia 5 de metro és la segona més utilitzada de la xarxa, ja que té 27 estacions i 100 milions de passatgers anuals, segons ha explicat el conseller Jordi Puigneró.

Una andana de l'estació forma part de Barcelona i l'altra, de l'Hospitalet de Llobregat (ACN/Carola López)

Per celebrar l'obertura d'aquesta parada s'ha creat un bitllet especial de dos viatges que es distribueix gratuïtament aquest diumenge als accessos de l'estació.

 

ARXIVAT A:
MetroMobilitat
Anar al contingut