Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Estrasburg condemna Espanya per filtrar les fotos de jutges catalans favorables al 9N

El Tribunal d'Estrasburg conclou que les fotografies van sortir de la base de dades de la policia espanyola

RedaccióActualitzat

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Espanya per violació del dret a la intimitat en relació amb el cas dels juristes que van signar un manifest a favor de la consulta del 9-N que es va fer el 2014.

El diari "La Razón" va publicar les fotografies del DNI dels 33 jutges i magistrats que l'havien signat, a partir d'un informe policial filtrat. D'aquests juristes, 20 van posar la denúncia que aquest dimarts ha tingut resolució.

El Tribunal d'Estrasburg conclou que les fotografies dels juristes que van aparèixer a la premsa, assenyalats sota el titular "la conspiració dels 33 jutges sobiranistes", van sortir de la base de dades de la policia espanyola.

És per això que la justícia europea fa responsable l'estat espanyol d'aquesta violació de la privacitat i l'obliga a indemnitzar econòmicament els 20 afectats que van portar el seu cas a Estrasburg.

En concret, ha de pagar-los 4.200 euros en concepte de danys i 3.993 euros en concepte de costos i despeses.

El tribunal europeu, a més, apunta que els informes policials que es van filtrar a la premsa s'havien fet "fora de qualsevol llei" i la seva existència "ja va incomplir el Conveni Europeu de Drets Humans".

També conclou que no es va fer la investigació adequada, perquè no es va entrevistar el cap superior de la Policia de Barcelona, que qualifica de "crucial en la investigació".

La decisió s'ha pres per unanimitat de tots els jutges. Són un total de set.
 

Denúncies prèvies a Espanya

Els jutges havien presentat abans una denúncia a l'Audiència de Madrid perquè l'Agència Espanyola de Protecció de Dades investigués la filtració de les dades i les fotografies. La demanda va ser arxivada argumentant que aquest organisme ja havia donat per tancat el cas.

Després, l'Audiència Nacional, a la qual els demandants van apel·lar, sí que va ordenar una investigació. En tot cas, segons recull la resolució d'Estrasburg, "encara està pendent".

ARXIVAT A:
JudicialProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut