Una dona dins una botiga de roba i complements de Barcelona
El nou calendari comercial estarà vigent fins al 31 de desembre del 2025 (Ajuntament de Barcelona / Vicente Zambrano González)

Botigues obertes tots els diumenges fins al 15 de setembre a Barcelona

Els comerços podran obrir tots els diumenges i festius de 12.00 a 20.00 fins al 15 de setembre

Redacció/AgènciesActualitzat

Els comerços de zones turístiques de Barcelona obriran tots els diumenges i festius de 12.00 a 20.00 fins al 15 de setembre. Aquest diumenge ha estat el primer entre el desconeixement de molts dels vianants i malestar entre alguns treballadors.

Els propers diumenges que obrirà seran 22 i 29 de maig; els dies 5, 12, 19, 24 i 26 de juny; el 3, el 10, el 17, el 24 i el 31 de juliol; els dies 7, 14, 15, 21 i 28 d'agost, i el 4 i l'11 de setembre.

Això afecta les botigues i establiments inclosos en els següents barris, segons el districte:

-Ciutat Vella: el Raval, el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i la Barceloneta.

-L'Eixample: la Nova Esquerra de l'Eixample, l'Antiga Esquerra de l'Eixample, la Dreta de l'Eixample, la Sagrada Família, el Fort Pienc i Sant Antoni.

-Sants-Montjuïc: Sants, Hostafrancs, el Poble-sec i la Font de la Guatlla.

-Sarrià-Sant Gervasi: Sant Gervasi-Galvany i part dels barris del Putxet i el Farró.

-Gràcia: la Vila de Gràcia, part dels barris de la Salut, el Camp d'en Grassot, Gràcia Nova i de Vallcarca i els Penitents.

-Horta-Guinardó: només part del Baix Guinardó.

-Sant Martí: la Vila Olímpica, el Poblenou i part dels barris del Parc i la Llacuna del Poblenou, Diagonal Mar i el Fòrum Marítim del Poblenou.

En queden fora els districtes de Sant Andreu i Nou Barris.


També poden obrir els centres comercials dels voltants

Fins ara, els horaris i dies d'obertura comercial en aquesta àrea eren de 12.00 a 20.00 deu festius l'any, a més de tots els dies del 5 al 24 de maig i de l'1 al 14 d'octubre.

Tots els comerços de la ciutat de menys de 300 metres quadrats ja podien obrir els diumenges i festius de l'any que volguessin, i el nou calendari permet que també tinguin aquesta possibilitat els de més de 300 metres quadrats situats al voltant.

Això inclou els grans magatzems. Així, doncs, Diagonal Mar, Glòries, Arenas, L'illa Diagonal tenen previst obrir en aquestes condicions.


Tres anys de vigència

Aquesta nova regulació estarà vigent fins al 31 de desembre del 2025. És fruit d'un acord, tancat al febrer, entre l'Ajuntament i la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, PIMEC Comerç o Foment del Treball i la UGT. La Generalitat l'ha avalat aquest mes de maig.

L'Ajuntament el va aprovar en el ple municipal amb el suport de tots els grups a excepció d'ERC, i va ser llavors quan es va traslladar la proposta a la Conselleria d'Empresa i Treball, que és l'òrgan que regula aquesta matèria i el seu aval era necessari per posar-la en marxa.

Per garantir que aquesta ampliació d'horaris comercials pugui generar més ocupació i que es respectin els drets laborals s'ha constituït la Taula de Seguiment de l'Acord Social del Pacte d'Horaris Comercials, de la qual formen part tots els signants de l'acord, a més de l'Ajuntament.

Aquesta taula es reunirà periòdicament per poder analitzar els indicadors sobre l'impacte en l'ocupació i poder buscar possibles solucions per a qualsevol incidència que pugui aparèixer, ha explicat el consistori.

ARXIVAT A:
TurismeComerç
Anar al contingut