Laia Artigas a "Estiu 1993"
Laia Artigas a "Estiu 1993"

"Estiu 1993", "Incerta Glòria" i "Tierra firme", amb participació de TV3, els més premiats als Gaudí

La gala de lliurament de la Xa edició dels Premis Gaudí, una producció de l'Acadèmia del Cinema Català, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i El Terrat, va premiar ahir les millors pel·lícules de l'any 2017 en 22 categories. "Estiu 1993", "Incerta glòria", "Tierra firme", "La llum d'Elna", "La llamada" i el documental "La Chana", tots amb participació de TV3, van ser premiats en aquesta desena edició dels Gaudí.

Actualitzat

"Incerta glòria" i "Estiu 1993" van ser les grans vencedores dels Premis Gaudí, amb 8 premis la primera i 6 la segona.

La coproducció de TV3 i Massa d'Or Produccions "Incerta glòria", dirigida per Agustí Villaronga es va emportar 8 de les 16 categories a què estava nominada. Es va imposar en les categories de millor protagonista femenina  per Núria Prims, millor direcció de producció per Aleix Castellón, millor actor de repartiment per Oriol Pla, millor fotografia per Josep M. Civit, millor vestuari per Mercè Paloma, millor so per Fernando Novillo, Xavier Mas i Ricard Galceran, millors efectes visuals per Manuel López Egea i Bernat Aragonés, i millor maquillatge i perruqueria per Alma Casal.

L'òpera prima de Carla Simón, "Estiu 1993", produïda per IniciaFilms, coproduïda per Avalon PC i amb la participació de TV3, optava a 14 guardons i se'n va emportar 5, però entre aquests els tres més importants, com a millor pel·lícula, millor direcció per a Carla Simón i millor guió. També va guanyar el premi Bruna Cusí com a millor actriu de repartiment  i millor muntatge per Ana Pfaff i Dídac Palou.

"Tierra firme", de Carlos Marqués-Marcet, ha estat premiada com a millor pel·lícula en llengua no catalana i millor protagonista masculí per a David Verdaguer. És una producció de Lastor Media, en coproducció amb VennerFilm Productions i La Panda Productions, i amb la participació de TV3.

D'altra banda, "La llamada", dirigida per Javier Ambrossi i Javier Calvo, i que compta amb la col·laboració de TV3, s'ha emportat el premi del públic.

En la categoria de millor pel·lícula per a televisió "La llum d'Elna", de Sílvia Quer i coproduïda per TV3, ha estat la vencedora. 

Per últim, el documental "La Chana", escrit i dirigit per Lucija Stojevic, que compta amb la participació de TV3, ha estat reconegut en la categoria de millor pel·lícula documental.

tv3.cat/gaudi

Anar al contingut