Estibadors italians es neguen a carregar un vaixell que transportava armes a l'Aràbia Saudita (Reuters)
Estibadors italians es neguen a carregar un vaixell que transportava armes a l'Aràbia Saudita (Reuters)
Gènova

Estibadors italians es neguen a carregar armes en un vaixell saudita

Aquesta acció s'ha fet en protesta per la guerra al Iemen, de la qual no volen ser "còmplices"

RedaccióActualitzat

Estibadors del port de Gènova s'ha negat aquest dilluns a carregar material en un vaixell de l'Aràbia Saudita que transportava armes de foc al país. Els estibadors, del sindicat CGIL, han dut a terme l'acció en protesta contra la guerra al Iemen.

Els treballadors del CGIL han desplegat una pancarta on es podia llegir el lema "Stop al tràfic d'armes. Guerra a la guerra". Els treballadors portuaris han explicat que no volen ser còmplices del conflicte al Iemen, causant d'una greu crisi humanitària.


A més de les armes, també estava previst que el vaixell transportés dos generadors d'energia que servirien per alimentar drons implicats en operacions militars. La delegació del govern ha ordenat la inspecció dels dos contenidors on hi havia els generadors d'electricitat.
 

Una pancarta on es llegeix "Porta tancada a la guerra, porta oberta als immigrants" (Reuters)


Responsables del port de Gènova han indicat que els generadors no s'han carregat, però que sí que es pujarien a bord les altres mercaderies no perilloses.

 

Més vaixells saudites a Europa

La setmana passada, diverses ONG van denunciar que el vaixell saudita Bahri-Yanbu, que va fer algunes càrregues de material bèl·lic a Bèlgica i França, hauria atracat al port de Santander amb la intenció de carregar més armes i munició amb el Iemen com a possible destí.
 

Manifestants aguanten una pancarta que posa en contra de la guerra (Reuters)


El ministre espanyol d'Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha assegurat que el que van carregar va ser "armes no letals destinades a una exhibició d'armament que tindrà lloc als Emirats Àrabs Units".

També hi va haver protestes d'algunes ONG pacifistes al port francès de Le Havre.

ARXIVAT A:
ItàliaAràbia Saudita
Anar al contingut