Esteve presentarà un ERO per acomiadar un centenar de treballadors

Actualitzat

La farmacèutica catalana Esteve ha anunciat un expedient de regulació que afectarà 103 treballadors a Espanya, un 7% de la plantilla.

Segons l'empresa, l'ERO no afectarà les plantes productives i es concentrarà en el personal administratiu i farmacèutic dels centres de Gavà, Canovelles i Barcelona.

En una nota que ha fet pública la companyia, s'afirma que l'objectiu de la mesura és adequar-se a la nova realitat. I afegeix:

"El limitat creixement del mercat farmacèutic espanyol, l'exigència d'una elevada inversió per continuar amb el desenvolupament dels productes que estan en fase clínica o els impactes en la filial americana pel retard en l'autorització de nous productes per part de la FDA" són altres factors que segons la companyia "han erosionat els marges operatius de l'empresa de forma rellevant."

 

També asseguren que arrosseguen pèrdues operatives des del 2017 i que s'havia provat de reduir despeses i inversions abans de prendre la mesura de l'ERO.

 

No és el primer ERO que porta a terme Esteve els últims anys, ja que el 2013 en va presentar un per acomiadar un màxim de 225 empleats també de la seva societat farmacèutica, encara que aquell ERO sí que va afectar l'activitat industrial.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaAtur
Anar al contingut