Fort desplegament policial al Museu del Bardo (Reuters)
Fort desplegament policial al Museu del Bardo (Reuters)
Tunis

Estat Islàmic va formar a Líbia els autors de l'atemptat de Tunis

RedaccióActualitzat

Tunísia commemora avui el 59è aniversari de la independència amb un increment de la vigilància a les fronteres i a les zones turístiques, després de l'atemptat jihadista de dimecres. Els serveis de seguretat tunisians consideren que els autors materials de l'atac, reivindicat per Estat Islàmic, van rebre entrenament a Líbia.

El secretari d'Estat d'Afers de Seguretat tunisià, Rafik Chelly, ha confirmat que els dos presumptes terroristes, abatuts per la policia el dia de l'atemptat, van entrar a Tunísia des del país veí de Líbia de manera clandestina el desembre de l'any passat. "Sabem que es van entrenar en algun dels camps per a tunisians takfiries [la branca ultraradical de l'islam] de Líbia", ha apuntat el responsable polític.

Les autoritats de Tunísia han multiplicat la vigilància policial a tots els punts neuràlgics del país. A la capital, han augmentat els controls als accessos al port marítim de la Goleta, a prop del centre, on arriben els creuers. A la ciutat històrica de Cartago, als voltants del palau presidencial del cap d'Estat, hi ha més efectius militars, ara armats també amb fusells d'assalt i metralladores pesants.

La matança al Museu del Bardo ha comportat una allau de cancel·lacions de vols, creuers i reserves d'hotel, un autèntic desastre per al sector turístic, una les principals fonts de riquesa del país.

Anar al contingut