Turistes passegen per la històrica ciutat de Palmira
L'antiga ciutat monumental de Palmira, a Síria, és considerada patrimoni de la humanitat de la Unesco (Reuters)
Síria

Estat Islàmic comença a destruir amb explosius mausoleus de Palmira

L'Observatori Sirià de Drets Humans considera que els jihadistes dinamiten els santuaris perquè pensen que tenen connotacions paganes i són "emblemes politeistes"

RedaccióActualitzat

El grup Estat Islàmic ha començat a destruir amb explosius els santuaris de l'antiga ciutat monumental de Palmira, a Síria, considerada patrimoni de la humanitat de la Unesco. Els bàrbars han dinamitat diversos mausoleus, segons fonts d'activistes i dels mateixos radicals. Entre el que haurien destruït, els mausoleus islàmics de Mohamed bin Ali i Abu Baha Edin.

L'Observatori Sirià de Drets Humans considera que els jihadistes, que ja es van apoderar de les ruïnes de Palmira a finals de maig i en van fer fora l'exèrcit sirià, dinamiten els mausoleus perquè consideren que els vells santuaris tenen connotacions paganes i són "emblemes politeistes" del que consideren l'edat de la ignorància, el període de temps anterior a l'islam.

Per la seva banda, l'exèrcit sirià estreny el setge als jihadistes al voltant de Palmira després que les autoritats avancessin que EI havia col·locat explosius a la ciutat.

Mentrestant, les forces kurdes han reprès el control de la ciutat d'Ain Aisa, a menys de 50 quilòmetres d'Al-Raqa, la capital del califat i bastió principal dels extremistes.

Palmira va ser en els segles I i II dC un dels centres culturals més importants del món antic i punt de trobada de les caravanes de la ruta de la seda. Precisament, abans de la guerra civil, al març de 2011, les seves ruïnes era un dels principals atractius turístics del país.

Anar al contingut