Estafen 40.000 euros a una empresària de Blanes piratejant-li el mòbil

Els hackers van aprofitar que s'havia connectat a la xarxa wifi de l'hotel dels Estats Units on s'allotjava per accedir al contingut del telèfon

Actualitzat

Una empresària de Blanes ha estat víctima d'una estafa online que li ha costat 40.000 euros. Denuncia la seva total indefensió, perquè ni el seu banc ni la policia han aconseguit ara per ara recuperar els diners.

L'estafa es va començar a gestar quan la Viviana Torres, gerent d'una empresa de perfums i cosmètics, es va connectar al seu correu electrònic des del mòbil a través de la xarxa wifi de l'hotel dels Estats Units on s'allotjava. Sense que ella sospités res, el pirata informàtic ho havia aprofitat per introduir-se al seu telèfon i preparar l'estafa:

 

"M'arriba un e-mail el 12 de febrer d'un proveïdor xinès dient que el pagament que havíem de fer per una mercaderia que ens havia d'arribar al port de Barcelona el féssim al compte d'una empresa filial. No vam sospitar res perquè el correu venia de la seva adreça d'e-mail real. Vam fer la transferència al nou compte i va resultar que no era el compte del meu proveïdor real, sinó el d'un hacker que havia suplantat la seva identitat".

 

 

Són 40.000 euros ingressats en un banc xinès que ara la Viviana no pot recuperar. Els Mossos es troben amb moltes dificultats per avançar en la investigació, com reconeix Guillem Guset, caporal del cos:

 

"Les persones que fan aquestes suplantacions acostumen a triar països amb fiscalitats molt específiques o opaques, o països on la legislació no empara aquest tipus d'investigacions. I, per tant, les gestions es trunquen o són molt i molt complexes".

 

 

 

Les denúncies per estafa el 2018 han augmentat gairebé un 40% respecte de l'any anterior i més de la meitat són online. A internet es poden trobar fins i tot tutorials que expliquen com entrar al mòbil d'una altra persona a través de les xarxes de wifi públiques.

Per això, la policia recomana que es facin servir xarxes segures i dobles verificacions quan s'hagi de fer una transferència online.

 

ARXIVAT A:
PolicialInternet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut