Anunci fraudulent de descomptes pel Black Friday detectat pels Mossos
Anunci fraudulent de descomptes pel Black Friday detectat pels Mossos

Estafa mundial pel Black Friday, amb descomptes de fins al 90%

Els Mossos investiguen un servidor que llançava campanyes publicitàries fraudulentes de grans marques comercials

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detectat una gran quantitat de webs falses que aprofiten el Black Friday per estafar els consumidors.

La policia ha descobert que des d'un servidor de Turquia es llançaven campanyes publicitàries fraudulentes de grans marques de roba, complements i electrònica amb descomptes de fins al 90%.

El frau és doble: d'una banda, aconsegueixen cobrar productes que els clients mai rebran, i de l'altra, obtenen dades bancàries per després fer compres, contractes i altres càrrecs bancaris.

Es tracta d'una estafa mundial que els Mossos ja han posat en coneixement de la Interpol per coordinar la investigació amb la resta de països afectats.

 

 

Els Mossos adverteixen als consumidors de productes per internet que desconfiïn de les ofertes que facin descomptes molt exagerats, que contrastin les ofertes, les alertes i la publicitat que els arribi per canals que no siguin els de les marques oficials, i que desconfiïn de pàgines web amb dominis estranys. No és habitual, diuen, que les marques comercials facin servir dominis tipus ".online" o ".org", encara que hi hagi l'"htpps".

També recomanen contrastar els descomptes directament a la pàgina oficial de la marca o a les seves xarxes socials.

 

I, sobretot, insisteixen que cal desconfiar d'anuncis tipus que el grup ha inserit en diverses de les seves webs falses i publicitat per internet, en diversos idiomes i de diferents marques però amb un mateix disseny gràfic.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialEconomia de butxaca
Anar al contingut