Blanes

Controlat l'incendi forestal que ha cremat unes 27 hectàrees entre Blanes i Tordera

L'alcalde de Blanes explica que darrere l'origen del foc hi ha la mà de l'home, però demana prudència

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit controlar a un quart d'onze del matí l'incendi a Blanes, que ha cremat unes 27 hectàrees de massa forestal.

En aquests moments, repassen la zona 34 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris, que s'han afegit a les tasques d'extinció a quarts de vuit del matí.

Vint-i-set dotacions terrestres dels Bombers han treballat tota la nit per controlar l'incendi, que ha cremat 27 hectàrees, pràcticament totes d'arbrat, d'una zona boscosa del turó del Vilar, als termes municipals de Tordera i Blanes.

Segons els Agents Rurals, la superfície afectada és de 26,93 hectàrees: 26,52 Ha són de massa arbrada; 0,33 Ha són de pastures, 0,08 Ha són de matoll i la resta, conreus.

La mà de l'home, darrere l'origen del foc

Respecte a les causes del foc, l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha confirmat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la mà de l'home, però ha demanat prudència.

"Sembla que el problema ha estat humà, voluntari o involuntari, però no fem volar coloms i esperem a concretar la investigació."

A primera hora del matí, Lupiáñez explicava que la feina per controlar l'incendi seria feixuga per la complicada orografia del terreny. I és que hi ha una massa forestal molt densa, i molts desnivells, que han fet que la feina per apagar els diferents focus que cremaven s'hagi hagut de fer pràcticament de manera artesanal.

"El que s'ha de fer és atacar aquests punts i s'ha de fer des de mitjans terrestres, i el que són valls amb molt desnivell s'ha de fer pràcticament a peu. No es poden fer amb mitjans terrestres."

Per la seva banda, tres bombers van haver de ser atesos per inhalació de fum, sense conseqüències, i un quart va ser ingressat a l'Hospital de Blanes per una contusió a l'esquena, arran d'una caiguda.

Els més de 300 veïns desallotjats han pogut passar la nit a casa seva.

El foc hauria començat cap al migdia, a la zona de Cal Sabater, prop de la urbanització Sant Daniel, a Tordera. Per prevenció es van desallotjar unes 300 persones d'aquesta urbanització i de tres més, però totes van poder dormir a casa. Durant les hores de desallotjament, els veïns van anar a cases d'amics o familiars. Segons Protecció Civil, en total van ser unes 310 les persones desallotjades, unes 200 de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera. Cap a les 7 de la tarda tothom va poder tornar a casa seva.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut