Terreny afectat per l'incendi
Terreny afectat per l'incendi
Baix Ebre

Controlat l'incendi forestal del Perelló, que ha cremat 233 hectàrees en 24 hores

Els bombers continuaran treballant tota la nit per extingir del tot l'incendi, que va començar per culpa d'una crema agrícola descontrolada

RedaccióActualitzat

Elas bombers han donat per controlat a mitja tarda d'aquest dimart l'incendi del Perelló, al baix Ebre, el primer incendi important de la temporada, que ha afectat 233 hectàrees de vegetació.

Les condicions meteorològiques d'avui de més humitat relativa i menys temperatura han afavorit les tasques d'extinció. També hi ha contribuït el plugim que ha caigut damunt la zona de l'incendi durant uns trenta minuts.

 

Segons els càlculs dels Agents Rurals, la superfície afectada per l'incendi és de 233,42 hectàrees de pi blanc i matolls. D'aquesta, el 75% pertany a l'Espai d'Interès Natural del Tossal de Montagut. El foc també ha cremat parcialment les dependències annexes d'una masia.

Durant la pròxima nit, els bombers mantindran 12 dotacions terrestres al punt de l'incendi per evitar possible revifades de les flames. Els bombers asseguren que el comportament d'aquest incendi els ha sorprès pel que fa a la seva intensitat i velocitat i, sobretot tenint en compte les dates en què s'ha produït.


Una crema descontrolada

Una crema de restes agrícoles va provocar l'incendi. El presumpte autor ha pogut ser identificat pels Agents Rurals i ha estat denunciat. Se n'hauria anat sense apagar les brases i el vent les va escampar. Segons els Agents Rurals, el pagès responsable no tenia permís per fer la crema.

 

Columna de fum de l'incendi a la collada del Perelló (ACN)


A causa de l'incendi, s'han suspès les cremes autoritzades a tot Tarragona i a les Terres de l'Ebre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut