El lloc on es va originar l'incendi d'Avinyó, al punt quilomètric 49 de la carretera B-431 (ACN)
El lloc on es va originar l'incendi d'Avinyó, al punt quilomètric 49 de la carretera B-431 (ACN)
Avinyó

Controlat l'incendi d'Avinyó després d'afectar 79 hectàrees

Sis dotacions continuen treballant en el foc declarat dimecres a la tarda en aquest municipi del Bages

RedaccióActualitzat

L'incendi que crema a Avinyó, al Bages, ha quedat controlat poc abans de les quatre de la tarda de dijous. Ha estat unes 24 hores després d'haver començat en un camp sense segar.

Quan s'ha donat per controlat, treballaven a la zona una vintena de dotacions terrestres i un helicòpter, que amb el pas de les hores es reduiran.

Sis dotacions s'encarregaran de vigilar el perímetre i el cap i el flanc dret del foc, on encara queden punts calents, segons els Bombers.

Segons els càlculs provisionals el cos d'Agents Rurals, el foc ha cremat prop de 79 hectàrees de vegetació, de les quals 36,22 són forestals, 36,72 són agrícoles i 6,4, urbanes.

L'incendi ha afectat la deixalleria situada al polígon del Poncic i va obligar a confinar preventivament els veïns de la població durant unes hores. La carretera B-431 ja ha estat reoberta al trànsit.

Es descarta que l'incendi s'originés per causes naturals o per treballs agrícoles. Els agents rurals investiguen diverses hipòtesis. Han rastrejat, per exemple, amb un gos per si hi havia presència d'hidrocarburs en el terreny on va començar el foc, al marge d'una carretera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut