Barcelona

Esquerra posa sobre la taula sis condicions per entrar en un pròxim govern amb CiU o el PSC

Un referèndum per a la independència és condició "sine qua non" per formar un pròxim govern amb Esquerra Republicana de Catalunya. El partit reitera que després de les eleccions no pactarà amb cap partit que no avali aquesta proposta. A banda, la formació ha presentat cinc condicions més per formar govern que ha escollit en una enquesta entre 70.000 militats i simpatitzants. Són la creació d'un sistema financer públic, la reclamació del concert econòmic, recursos per a la llei de dependència, una reforma de l'administració i preus justos per a la pagesia.

Actualitzat
Per si Convergència i Unió o el PSC els demanen formar govern, Esquerra Republicana ha deixat clares quines són les seves condicions. Les han triat 70.000 militants i simpatitzants a través d'una enquesta. La formació les ha donat a conèixer simbolitzades en les sis cares d'un dau. Per damunt de tot, però, la principal condició d'Esquerra Republicana per a un futur govern és un referèndum sobre la independència.

El líder de la formació, Joan Puigcercós, ha afirmat: "Que quedi clar a Mas i Montilla que només pactarem i arribarem a acords amb aquells que defensin el nostre dau, només pactarem i arribarem a acords amb els que defensin un referèndum per a la independència, una consulta".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut