Captura de l'agenda de la família reial
Captura de l'agenda de la família reial
Barcelona

Esquerra plantarà el rei i no anirà a la ronda de converses de tots els partits amb el monarca

Els republicans diuen que el cap d'estat ha de rebre primer els representants de les institucions catalanes i que, després, ja decidiran

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit no anar a la ronda de consultes del rei amb els representants dels partits al Congrés dels Diputats.

Segons ha pogut saber TV3, aquesta és la resposta dels republicans a la decisió de Felip VI de no voler rebre la presidenta del Parlament ni voler saber res del nou president electe de Catalunya. Els republicans diuen que el cap d'estat ha de rebre primer els representants de les institucions catalanes i que, després, ja decidiran.

A més, en el calendari difós aquest divendres per la Casa del Rei, figuren tots els partits representats a la cambra baixa, excepte ERC, absència que s'explica perquè els republicans catalans supediten la seva participació a les converses a què Felip VI rebi abans els representants de les institucions catalanes.

La Casa del Rei ha assenyalat que la relació de convocats es correspon a la llista que la presidència del Congrés va remetre aquest dijous a última hora a la Zarzuela i que no incloïa cap representant d'ERC.

Per la seva banda, fonts parlamentàries han indicat que, quan els serveis de la cambra baixa es van posar en contacte amb ERC perquè comuniqués quin diputat es posaria en contacte amb la Zarzuela, aquesta formació no va donar cap resposta.

Després, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha dit que encara no s'havia decidit res. Però altres fonts d'ERC han concretat que, per anar a la Zarzuela, és necessari que "primer el rei atengui els representants de les institucions catalanes".

Les audiències del rei, abans de proposar un candidat a la presidència del govern espanyol, seran la setmana que ve, i inclouen Bildu o Democràcia i Llibertat, però no Esquerra.

Anar al contingut