Arnaldo Otegi i Gabriel Rufián en un acte de 2016 (EFE)
Arnaldo Otegi i Gabriel Rufián en un acte de 2016 (EFE)

Esquerra i Bildu tanquen un acord d'unitat d'acció al Congrés i al Senat

Preacord d'Esquerra Republicana i EH Bildu per garantir una acció coordinada al Congrés i al Senat

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana i EH Bildu han tancat un acord per compartir punts del programa electoral a les eleccions espanyoles. D'aquesta manera, actuaran coordinadament al Congrés i al Senat en el que faci referència al dret a l'autodeterminació, a la defensa dels drets civils i polítics, i a les polítiques socials. 

ERC i Bildu ja tenen un acord per anar junts a les eleccions europees. Ara també volen una aliança paraigua que els permeti actuar conjuntament. Una unitat d'acció que podria portar-los a compartir grup al Congrés, segons els resultats, i que es podria ampliar a altres forces, com el Bloc Nacionalista Gallec. 

L'acord que han assolit no inclou una candidatura única a les eleccions espanyoles. Una decisió en què influeixen, també, els requisits que es demanen per formar coalició de cara a les generals.

El pacte coincideix amb l'acord que reclamen veus com les del coordinador d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, que ha fet una crida per construir una "aliança sòlida" entre les formacions progressistes de les "nacions sense estat".

Esquerra continua teixint aliances de cara al 28 d'abril amb la candidatura d'Oriol Junqueras. Aquest dissabte, el partit Comunistes de Catalunya ha aprovat desmarcar-se dels comuns i negociar una aliança electoral amb ERC.


 

ARXIVAT A:
ERCEleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut