Esquerra exigeix responsabilitats a Buch per les càrregues "injustificades" dels Mossos
Miquel Buch i Pere Aragonès, en una imatge de l'octubre de 2018 (ACN)
Sentència Procés

Esquerra exigeix responsabilitats a Buch per les càrregues "injustificades" dels Mossos

Actualitzat

Esquerra Republicana pressiona el conseller d'Interior, Miquel Buch, i exigeix "responsabilitats" per les càrregues policials en les protestes contra la sentència del procés, que consideren "injustificades".

En un comunicat fet públic poc després de la compareixença de Buch, els republicans defensen el dret a la mobilització i a la protesta per part de la ciutadania. A més, reiteren el caràcter "pacífic i cívic" del moviment independentista.

"Esquerra Republicana exigeix que es portin a terme les investigacions pertinents de totes les actuacions injustificades i que, arribat el cas, se'n depurin les responsabilitats i se n'informi la ciutadania amb total transparència"

 

ERC considera que, en el context actual, l'objectiu prioritari dels Mossos ha de ser preservar l'exercici dels drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania". Demanen que la policia catalana ha de "ser percebuda com a garant dels nostres drets i llibertats" i exigeix al govern -del qual forma part- mesures efectives per revertir els elements del cos que no actuen amb "vocació de servei i els valors democràtics":

"És la lleialtat institucional la que ens mou a exigir al Govern al qual donem suport parlamentari que prengui mesures efectives per revertir de manera immediata aquesta situació"

 

 

ARXIVAT A:
ERCMossos d'EsquadraJudici procésMiquel Buch
Anar al contingut