Barcelona

Esquerra es desmarca dels seus socis de govern i obre la porta a la possible vegueria del Penedès

El Parlament ha aprovat aquest dimecres una resolució de CiU i el PP que insta el govern a crear un nou àmbit de planificació territorial que inclogui les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i aquells municipis de l'Anoia que s'hi vulguin adherir. Esquerra Republicana s'ha desmarcat dels seus socis de govern, que han expressat posicions enfrontades: el PSC hi ha votat en contra, mentre ICV-EUiA s'hi ha abstingut.

Actualitzat
La Comissió de Política Territorial del Parlament ha donat llum verda a un text que permetria crear aquest nou àmbit supracomarcal en el marc de la Revisió del Pla General Territorial de Catalunya, i respon a la demanda d'aquests territoris de tenir una vegueria pròpia en el futur. La proposta, que ha rebut els vots a favor de CiU, Esquerra, PPC i Ciutadans, insta a revisar l'actual previsió d'organització territorial en set vegueries, i obre la porta a atendre les peticions de les comarques afectades.

Des de la Plataforma per una Vegueria per al Penedès, el seu portaveu, Fèlix Simon, ha subratllat: "Seguirem treballant i buscant aquest consens." Segons Simon, una qüestió que afecta l'organització en vegueries "és que es faci amb dos socis de govern amb una posició no favorable."

Des d'Esquerra Republicana, la seva portaveu, Marina Llansana, ha explicat que la posició dels republicans ha estat coherent, perquè el partit ja va donar suport a aquesta proposta al final de la legislatura passada, quan el seu grup ja era a l'oposició. Segons Llançana, ERC hi ha votat a favor perquè hi ha un "clamor" al Penedès per aconseguir un àmbit de planificació propi.
Anar al contingut