Brussel·les

Espinosa diu que s'aturaran les obres del transvasament si hi ha prou aigua als pantans

La ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha assegurat des de Brussel·les que si algun dia hi ha un nivell òptim als embassaments catalans, s'aturaran les obres del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona. Tanmateix, ara per ara no es dóna aquesta condició, si es tenen en compte les últimes dades sobre els embassaments d'aquest diumenge, ha manifestat la ministra. Abans d'entrar al Consell d'Agricultura de la UE, Espinosa ha explicat que el govern espanyol fa un seguiment diari de l'estat dels pantans. Més tard, davant l'enrenou que ha provocat, la ministra ha esquivat concretar el moment en què es podrien aturar les obres.

Actualitzat

A la seva arribada a Brussel·les, on ha assistit al Consell d'Agricultura de la UE, la titular de Medi Ambient ha reaccionat a la manifestació d'aquest diumenge, a Amposta, on milers de persones es van mobilitzar per demanar que es paralitzi la construcció de la canonada que ha de portar aigua de l'Ebre a Barcelona. Espinosa ha anat molt més enllà del que havia expressat fins ara el mateix govern espanyol, que en cap moment havia obert la porta ni havia assegurat tan clarament que les obres podrien no fer-se.

Segons Elena Espinosa, si plou més i s'omplen els pantans fins a un nivell òptim, no caldrà continuar amb les obres del minitransvasament de l'Ebre de Tarragona a Barcelona. No obstant això, la ministra ha manifestat que ara per ara no es dóna aquesta condició, si es tenen en compte les últimes dades sobre els embassaments d'aquest diumenge. En aquest sentit, Espinosa ha explicat que el govern espanyol fa un seguiment diari de l'estat dels pantans i ha assegurat que si la pluja els arriba a omplir amb la quantitat necessària per proveir la població de l'àrea metropolitana de Barcelona, "ni l'obra ni el reial decret llei d'excepcionalitat tindran raó de ser ".

Ja a la tarda, i després de la tempesta política que ha obert, la ministra ha matisat les declaracions del matí i ha evitat posar data a la paralització de les obres de la canonada. "No tenim, cap dels que som aquí, tantes previsions com per assegurar una data, o sigui que ens haurem de quedar així", ha afirmat Espinosa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut